Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vzdělání

ANKETA: Desítky škol v Královéhradeckém kraji zůstanou v pondělí zavřené

Většina škol v Královéhradeckém kraji se k pondělní stávce připojí, jde o více než polovinu školských zařízení. Některé zavřou úplně, jiné budou protestovat symbolicky. Na školách se bude protestovat proti plánovaným škrtům ve školství.

Na studium není nikdy pozdě, začíná Týden vzdělávání dospělých

Ode dneška až do pátku můžou dospělí získat cenné rady a informace z různých odvětví. Umožní jim to Týden vzdělávání dospělých. Variantou je přijít osobně nebo se zúčastnit online.

V čele Univerzity Hradce Králové bude po osmi letech změna

Univerzita Hradec Králové se chystá na volby, které rozhodnout o novém rektorovi či rektorce UHK. Kamil Kuča zastával tuto funkci dvě volební období, a to je také povolené maximum.

Hradec plánuje na Moravském Předměstí novou ekologickou školku

Kapacita hradeckých školek je plná, poslední roky nastupují silné ročníky a nedá se čekat, že by zájem polevil. Město tak musí reagovat. Připravuje projekt nové školky na Moravském Předměstí.

Hradecká Vocelovka má upravené dílny, zlevní se provoz

Hradecká Vocelkova, jak se říká Střednímu odbornému učilišti Vocelova, se dočkala modernizace. Úpravami za víc než šestnáct milionů prošly dílny ve Vážní ulici.

Historická budova hradecké univerzity se dočká velké rekonstrukce

Blíží se rekonstrukce památkově chráněné budovy Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové. Slavnostní zahájení proběhne zítra. Půjde o investici přesahující čtyři sta milionů korun.

I hradecký hejtman má doma prvňáka, kraj připravil pro školáky speciální balíčky

Královéhradecký kraj připravil pro prvňáčky balíčky pro jejich první krůčky do škol. Mezi děti rozdá téměř šest tisíc reflexních batůžků s boxem na svačinu a pracovním sešitem o bezpečnosti v dopravním provozu.

PŘEHLED: Svátky a prázdniny dětem zkrátí školní rok zhruba o měsíc

Letní prázdniny se nezadržitelně blíží ke svému konci a děti 4. září opět nastoupí do svých škol. V letošním roce je čeká zhruba 20 dnů volna v podobě státních svátků a prázdnin. Další dny nasbírají v podobě ředitelského volna, které určují...

Hradecká Úprkova škola má nové moderní učebny i zelenou střechu

Hradecká Základní škola Úprkova prošla velkou proměnou, změny se odehrály v pavilonu na druhém stupni. Po roční rekonstrukci je hotovo a žáci usednou do nového.

Začínají přípravy na nový školní rok, pomůcky proti loňsku zdražily o desetinu

S blížícím se 1. zářím roste zájem o školní pomůcky, proti minulému roku si za ně rodiče připlatí více než deset procent. Cena výbavy pro prvňáčka tak letos může přesáhnout i 3000 korun. Zdražily jak aktovky, tak výtvarné nebo psací potřeby....

Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.