Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Náchod má babybox nové generace

Babybox v Oblastní nemocnici Náchod po dvanácti letech dosloužil. Včera ho nahradil babybox nové generace. V babyboxech Královéhradeckého kraje bylo od počátku odloženo šest dětí, tři z toho v Hradci Králové.

Zastaralý typ babyboxu v Náchodě včera vystřídal babybox nové generace. Slavnostně ho otevře hejtman Martin Červíček (ODS) ve čtvrtek 4. února.

Zařízení vyjde zhruba na 300 tisíc korun. Po stisknutí tlačítka na babyboxu se otevřou dvířka a patnáct vteřin čekají na vložení dítěte. Jakmile se dítě vloží dovnitř a oddělají se ruce z babyboxu, dvířka se okamžitě uzavřou, aby se šetřilo teplem. Systém následně přivolá obsluhu, pošle informační sms zprávou s fotkou vnitřního prostoru babyboxu. Součástí babyboxu je klimatizace a horkovzdušné topení, po celý rok je uvnitř konstantní teplota 28 stupňů Celsia.  

Do budoucna je v plánu výměna babyboxu za modernější typ v Trutnově a možná také nový babybox ve Dvoře Králové nad Labem. V Královéhradeckém kraji jsou babyboxy také v Hradci Králové, v Jičíně a v Rychnově nad Kněžnou.

Babyboxy v Královéhradeckém kraji zatím pomohly šesti dětem. Tři byly umístěny v Hradci Králové a jedno v Náchodě, Trutnově a Rychnově nad Kněžnou.

Ohodnoť článek

Foto Babybox.cz | Zdroj Babybox.cz

Štítky Babybox, novorozenec, Náchod, Trutnov, Rychnov nad Kněžnou, Jičín, Dvůr Králové nad Labem, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Oblastní nemocnice Náchod, Martin Červíček, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náchod má babybox nové generace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.