Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Hádky kolem osvětleného domu v Jaroměři pokračují. Lidé se teď chovají daleko slušněji, říká majitel

Celá „kauza“ kolem osvětleného domu v Jaroměři má pokračování. Návštěvnici, která si stěžovala na chování majitele, někdo na Facebooku ukradl identitu. Vánoční dům dál svítí a majitel si pochvaluje, že se návštěvníci ve srovnání s předchozí dobou chovají naprosto ukázkově.

Před čtrnácti dny se na Facebooku rozhořel ostrý spor mezi majitelem osvětleného domu v Jaroměři Romanem Bauerem a návštěvnicí Marií Kateřinou Hejdovou. Paní Marie na sociální síti rozhořčeně podělila se svojí zkušeností z návštěvy osvětleného domu. (Více zde: Majitel osvětleného domu v Jaroměři čelí útokům na sociálních sítích. Nenecháme se znechutit, svítíme dál, vzkazuje)

„Neustálé hlasové útoky z rozhlasu - cituji téměř doslova: koukejte vypadnout od té brány, nikdo na vás není zvědavej, parkujete jako idi*ti! A vrchol "hlášení": ženská, nešahejte na to, zlámu vám ruce a vypadněte odtud, nikdo vás nezval!“

Příspěvek vyvolal na Facebooku obrovské emoce, má stovky sdílení a komentářů. Roman Bauer se proti němu ale ohrazuje. „Přesně vím, koho jsem takto napomínal. Mám to na kamerách. Ta paní objímala sochu, úplně na ní visela, přitom na ceduli návštěvníky jasně žádám, aby se soch nedotýkali, mohly by se poničit. Paní jsem slušně upozornil, aby tu sochu neobjímala. Když nereagovala, tak jsem se podrážděně zeptal, jestli tam mám jít a tu ruku jí zlomit. Pochopitelně šlo o nadsázku, myslím, že nikdo z přítomných nečekal, že bych šel a někomu lámal ruce,“ popisuje Roman Bauer.

„Pan Bauer se vyjadřuje v tom smyslu, jako bych na té soše visela já, tak to ale není. Sochy jsem se nedotýkala, ale i tak mě šokovalo chování pana majitele, jeho hlášení a hrubosti vůči návštěvníkům mně opravdu vyrazily dech. Syn znechuceně odešel už po pěti minutách. Konečné rozhodnutí odejít také mě přimělo hlášení o lámání rukou,“ říká Marie Kateřina Hejdová a dodává, že takový ohlas na svůj Facebookový příspěvek vůbec nečekala. „Rozhodně jsem to nepsala kvůli svému zviditelnění. Jistě, plně souhlasím s tím, aby se lidé chovali slušně a ohleduplně. O tom žádná. Ale křičet z amplionu to, co jsem nejen já slyšela je domnívám se úplně mimo mísu.“

Marie Kateřina Hejdová se po zveřejnění příspěvku stala na Facebooku terčem útoků. Někdo si jejím jménem založil falešný profil, proto přemýšlí, jestli se s celou věcí neobrátit na policii. „Několik lidí mi také do soukromé zprávy popsalo podobné zkušenosti s panem Bauerem. Řada z nich sebrala odvahu a napsala své zkušenosti i veřejně, nejsem zdaleka jediná s takto otřesnou zkušeností,“ říká.

Roman Bauer nakonec zveřejnění celé „kauzy“ vítá. „Setkali jsme se s obrovskou podporou. Jak na Facebooku, tak v reálu nám lidé dávají najevo, že stojí na naší straně. Taky se od té doby návštěvníci chovají daleko slušněji, respektují zákaz a nedotýkají se panáků v betlému,“ říká.

Během svátků se také zpřísnila protiepidemická opatření, proto Roman Bauer kontaktoval Krajskou hygienickou stanici v Hradci Králové, jestli vůbec může dál svítit. „Bylo mi řečeno, že to není organizovaná akce, takže můžeme. Samozřejmě lidé musí dodržovat rozestupy a shlukovat se mohou jen rodiny. Musím říct, že to návštěvníci opravdu poctivě dodržují. Kolikrát vidím, že někteří sedí a čekají v autě, než ostatní odejdou,“ popisuje. Jeho vánočně osvětlený dům s betlémem tak bude tradičně svítit do Tří králů.       

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Roman Bauer

Štítky spor, Facebook, osvětlený dům, Jaroměř, dům, socha, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hádky kolem osvětleného domu v Jaroměři pokračují. Lidé se teď chovají daleko slušněji, říká majitel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.