Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Majitel osvětleného domu v Jaroměři čelí útokům na sociálních sítích. Nenecháme se znechutit, svítíme dál, vzkazuje

Jeden z „nejvánočnějších“ domů v republice je také v Jaroměři. Majitel teď ale čelí pomluvám na sociálních sítích, proto zvažoval, jestli osvětlení raději nevypnout. Nakonec se rozhodl proti útočným komentářům obrnit a svítit dál.

„Lidi píšou, že to děláme pro peníze, protože tam máme kasičku, že to děláme kvůli tomu, abychom se zviditelnili,“ říká majitel domu Roman Bauer. „Některým lidem vadí to, že máme kolem domu kamery, ale já myslím, že je to v dnešní době úplně normální. Dalším vadí to, že nám vadí to, že děti lezou, kam nemají. Je mi z toho všeho špatně,“ dodává smutně.

Všechno rozpoutal příspěvek Marie Hejdové, která na Facebook napsala svoji zkušenost s návštěvou jaroměřského osvětleného domu. „Přístup k návštěvníkům s adventem a vánoční pohodou nemají absolutně nic společného. Neustálé hlasové útoky z rozhlasu - cituji téměř doslova: koukejte vypadnout od té brány, nikdo na vás není zvědavej, parkujete jako idi*ti! Nelítejte po trávě, vypadněte na hřiště jinam (tři malé děti pobíhaly po trávníku, kde proletovaly světelné vločky)! A vrchol "hlášení": ženská, nešahejte na to, zlámu vám ruce a vypadněte odtud, nikdo vás nezval!“

Proti příspěvku se ale majitel ohrazuje. „Přesně vím, o koho jde, mám to navíc natočené. Ta paní objímala sochu, úplně na ní visela, přitom na ceduli návštěvníky jasně žádám, aby se soch nedotýkali, mohly by se poničit. Paní jsem slušně upozornil, aby tu sochu neobjímala. Když nereagovala, tak jsem se podrážděně zeptal, jestli tam mám jít a tu ruku jí zlomit,“ popisuje Roman Bauer.

Příspěvek na Facebooku vzbudil velké emoce, má 211 sdílení a 472 komentářů. Většina z diskutujících se však majitele domu zastává s tím, že se lidé neumí chovat a majiteli pomalu vlezou „až do obýváku“.

„Je to pro potěšení oka, ne abyste si tam jezdili jako do hospody a lezli do betlémů,“ píše uživatelka Lenička Fabová. „A co čekáte? Je to soukromý objekt. Nebo taky jdete do muzea a saháte na vše? To by se nikomu asi taky moc nelíbilo,“ přidává se Lucie Veiglová.

Zdaleka ne všechny komentáře jsou ale pozitivní. Někteří uvádí, že mají podobnou zkušenost jako paní Marie. „Majitel je hulvát. Nadával, že lidi do kasičky hází jen pět nebo deset korun a že tam mají házet bankovky. To byl fakt vrchol. Sleduje tam lidi v kamerách a řve na ně do reproduktoru. Paní, co obvinil, jsem viděl. Neudělala nic špatného,“ píše Jak Řehák.

Majitel je z celé „kauzy“ otrávený. „To je přece můj dům a já nemám povinnost někoho pouštět dovnitř,“ říká. „Po návštěvnících chci jen dvě věci – aby mi na zahradě nekouřili a aby se nedotýkali figur betlému, daly nám spoustu práce. Mám to jasně napsané na ceduli na vratech, jenže tu nikdo nečte,“ říká.

Špatné zkušenosti s návštěvníky měl Roman Bauer i minulý rok. Výzdobu už letos dělat nechtěl, ale přemluvili ho kamarádi. „V loňském roce, po špatných zkušenostech s návštěvníky, kteří nám ničili figury, a nakonec neznámý pachatel odcizil kasičku, jsme náš betlém prodali do České Skalice. Opravili tam kvůli tomu i náměstí,“ napsal na svém Facebooku. O tématu můžete číst ZDE. Nakonec ale manželé vytvořili nový betlém.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Roman Bauer | Zdroj Facebook

Štítky Vánoce, osvětlení, výzdoba, betlém, pomluvy, spor. Facebook, dům, Jaroměř, Facebook, socha, advent, sociální síť

Majitel osvětleného domu v Jaroměři čelí útokům na sociálních sítích. Nenecháme se znechutit, svítíme dál, vzkazuje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.