Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Záchytka v Hradci má o Vánocích volno, opilci musí do Pardubic

Stejně jako v loňských letech si i letos protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové a v Pardubicích prohodí služby, aby si zdravotníci také mohli užít svátky. Do dnešního dne mají službu Pardubice, pak je zase vystřídá Hradec.

Od 14. prosince až do dnešního dne je protialkoholní stanice v Hradci Králové uzavřená kvůli výskytu koronaviru.  Osoby „pod parou“ tak musí do dvacet kilometrů vzdálených Pardubic. Od zítřka se ale zdravotníci z Hradce opět hlásí do služby, aby tak mohli vystřídat své kolegy z Pardubic. 

„Je to dané historicky a není to nic výjimečného, krajská města si takto o svátcích vypomáhají, aby si i zdravotníci mohli trochu odpočinout,“ říká Dan Lechmann, mluvčí Královéhradeckého kraje, který je zřizovatelem hradecké záchytky.

Od zítřka sváteční službu převezme opět Hradec Králové a na Silvestra by se o opilce měly postarat Pardubice. „Podle aktuálních informací bude na Silvestra a Nový rok sloužit protialkoholní záchytná stanice v Pardubicích. Předpokládáme, že jedno zařízení bude stačit, vzhledem k tomu, že nejsou povoleny veřejné akce a lidé nebudou moci konzumovat venku,“ říká Lechmann s tím, že pokrýt služby v současné době epidemie koronaviru je velmi komplikované.

Pokoj na záchytné stanici připomíná sice spíš vězeňskou celou, ale noc v něm vyjde často dráž než v luxusním hotelu. Cena se pohybuje kolem tří tisíc korun, a to ta hradecká patří mezi ty levnější.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martina Götzová

Štítky záchytka, alkohol, opilci, Hradec Králové, Pardubice, Vánoce, silvestr, zdravotnický pracovník, pandemie covidu-19, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchytka v Hradci má o Vánocích volno, opilci musí do Pardubic  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.