Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Krkonošští hoteliéři plánují ve čtvrtek otevřít a zahájit zimní sezonu

Zmírnění opatření proti koronaviru přivítali hoteliéři v Krkonoších. Například ti ve Špindlerově Mlýně. Ve čtvrtek chtějí otevřít a odstartovat zimní sezonu. Na otevření jsou připraveni. Důležité ale bude to, jak bude vypadat provoz vleků.

Díky rozvolňování se začíná zvedat poptávka po ubytování. „Kvůli dosud nejasnému režimu lanovek a vleků ale zatím nejsme na té startovní čáře, kde by se to odstřihlo a začalo se hromadně ubytovávat," řekl majitel ubytovacího portálu spindleruv-mlyn.com Martin Jandura. Poté, co budou vyjasněny podmínky provozu areálů se budou ubytovací kapacity zaplňovat.

„Na rozdíl od letní sezony jsou ubytovatelé na horách v zimě plně závislí na provozu lanovek a vleků. Běžkaři nás neuživí. Navíc se letos ani nedá počítat se zahraniční klientelou," uvedl Jandura. Na start sezony se vlekaři chystají. V minulých dnech začali naplno zasněžovat svahy.

Nejen s omezením provozu v restauracích na polovinu kapacit, ale i s dalšími opatřeními hoteliéři počítají. Do čtvrtka jsou připraveni je splnit. „Nemáme z nich radost, ale respektujeme je, protože potřebujeme nutně otevřít," řekl Jandura.

Chystá se balíček opatření pro skiareály

Balíček s opatřením pro skiareály by měl být hotov ještě tento týden. Pracuje na něm ministerstvo průmyslu a obchodu s Národní sportovní agenturou a dalšími experty. Balíček má obsahovat pravidla pro provoz na lanovkách, ve frontách u vleků, půjčoven sportovního vybavení, ale i ve stravovacích zařízeních na sjezdovkách. Povolení provozu lyžařských středisek podporuje i ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO).

Pro turisty jsou hotely v Česku uzavřeny od 22. října. Restaurace musely uzavřít z nařízení vlády už 14. října. Při druhé koronavirové vlně přišli hoteliéři o dva prodloužené víkendy spojené se státními svátky 28. října a 17. listopadu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook.com

Štítky hoteliéři, ubytování, zájem, Krkonoše, opatření, zima, lanová dráha, Špindlerův Mlýn, Karel Havlíček, ANO 2011, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky, Národní sportovní agentura, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krkonošští hoteliéři plánují ve čtvrtek otevřít a zahájit zimní sezonu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.