Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Krkonošská stezka nabídne novou adrenalinovou atrakci – pavoučí síť

Stezka korunami stromů Krkonoše plánuje otevřít hned, jakmile to vládní nařízení dovolí. Do té doby vymýšlejí inovace pro návštěvníky. Velkou novinkou bude speciální pavoučí síť, na které budou moci návštěvníci prověřit svou odvahu.

„Nová pochozí síť dá během procházky po stezce návštěvníkům možnost projít se nad volným prostorem ve výšce 23,7 metrů nad zemí. Inspirací pro tento adrenalinový prvek byla první síť na partnerské slovenské stezce Bachledka, kde se těší velké oblibě,“ říká Dalibor Hála, specialista na komunikaci, který stezku v médiích zastupuje. Plocha pavoučí sítě je 20,8 metrů čtverečních, na výrobu bylo použito 445 metrů lana a stejně jako celá stezka má nosnost 500 kilo na metr čtvereční. „Návštěvníci se tak mohou nově ocitnout přímo nad volným prostorem a zjistit, kam až jejich sebejistota ve výškách sahá. Tato nová atrakce samozřejmě splňuje veškeré bezpečnostní normy a je stoprocentně bezpečná pro všechny návštěvníky stezky,“ dodává Hála.

Přestože je zatím krkonošská stezka kvůli vládním opatřením zavřená, příznivci stezky mohou svým blízkým pořídit dárkový poukaz a stezku tak podpořit.

Krkonošská stezka korunami stromů patří mezi nejpopulárnější turistické atrakce Královéhradeckého kraje. Za první rok své existence se s více jak 330 tisíci návštěvníky zařadila mezi nejnavštěvovanější atrakce severních a východních Čech. V roce 2018 získala cenu Stavba roku Královéhradeckého kraje.  

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Stezka korunami stromů Krkonoše

Štítky stezka korunami stromů, Krkonoše, adrenalin, síť, Stezka korunami stromů Krkonoše, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krkonošská stezka nabídne novou adrenalinovou atrakci – pavoučí síť  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.