Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nabízel seniorům nákup, vzal si peníze, ale pak už se neukázal

Zatímco dobrovolníci nabízejí v době pandemie koronaviru seniorům pomoc, najdou se i tací, kteří se snaží celé situace využít. Například nabídnou pomoc s nákupem, seberou peníze, ale potraviny už podvedení senioři nikdy neuvidí.

Zajištění nákupu, vyzvednutí léků, dovoz obědů nebo psychologická pomoc – města, charita, neziskovky i řada dobrovolníků se snaží pomoci těm nejzranitelnějším – seniorům. Bohužel ale ani v době pandemie koronaviru policisté nepřestávají vyšetřovat podvody na dříve narozených.

Na Hradecku za minulý týden přijali za poslední týden hned tři oznámení o podezření z podvodu na seniorech. „Měl se jich dopustit seriózně a důvěryhodně vystupující muž, který ve dvou případech žádal po seniorkách poplatek za předplacení obědů a vydání slevové karty na oběd a u třetí zaplacení kolku, který by měl sloužit k vyplácení peněz. Této ženě nabídl i donesení nákupu. Naštěstí potřebovala jen chleba a housky, na což mu dala 50 korun,“ popsala policejní mluvčí Iva Kormošová.

Policie proto apeluje na všechny občany, aby domů nepouštěli nikoho cizího a nikomu cizímu nedávali žádné peníze. Pro pomoc se raději obraťte na známou organizaci či město.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay

Štítky senioři, dobrovolnictví, policie, Hradecko, podvod, peníze, pandemie covidu-19, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nabízel seniorům nákup, vzal si peníze, ale pak už se neukázal  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.