Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

V Domově U Biřičky bojuje s covidem čtvrtina klientů. Průchod nemoci se ale daří řídit

Královéhradecký domov důchodců je v karanténě už třetím týdnem. V současné době je pozitivních 82 klientů a 53 zaměstnanců. Jedna klientka je hospitalizovaná ve fakultní nemocnici.

Druhá vlna plošného testování prokázala 53 nově pozitivních osob, z toho 33 klientů a 20 zaměstnanců. Při minulém testování to bylo 82 nakažených osob. Domovu aktuálně chybí zhruba padesát zaměstnanců, které nahrazuje dočasný personál. Minulý týden domov přijal 37 náhradních zaměstnanců.

„Průběh nemoci se daří řídit tak, aby zařízením procházela pozvolna, byl zajištěn dostatek kvalifikovaného i náhradního personálu a péče pro dámy a pány byla zajištěna v nejvyšší možné míře. Organizační opatření, izolace nemocných a ochranné pomůcky jsou dostatečně účinné,“ napsala Daniela Lusková, ředitelka zařízení na Facebookových stránkách domova.  

„Onemocnělo celkem 82 klientů. Jedno oddělení z šesti je stále zcela bez nákazy. Masivně zasažená jsou dvě ubytovací oddělení. Jedna klientka je hospitalizovaná ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. Zemřelo sedm klientů s covidem a s mnoha dalšími onemocněními,“ píše Lusková s tím, že ale celkový počet úmrtí odpovídá průměru posledního roku a počtu úmrtí v loňském říjnu.

Domov celou situaci zvládá svépomocí, nežádá tedy o pomoc ani armádu, ani jiná zařízení. Pokud se bude i nadále dařit kontrolovat průběh nákazy, lidé podle ředitelky získají alespoň dočasnou imunitu a bude možné povolit návštěvy o Vánocích.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebookový profil Domova U Biřičky

Štítky Domov U Biřičky, domov důchodců, koronavirus, Hradec Králové, nemoc, domov, Daniela Lusková, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Domově U Biřičky bojuje s covidem čtvrtina klientů. Průchod nemoci se ale daří řídit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.