Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Trutnov v pondělí otevře skatepark a pumptrack. Město restauracím promine nájemné

V Královéhradeckém kraji se po pandemii život postupně vrací do normálu. V pondělí Českou republiku čeká další vlna uvolňování a toho využívá například město Trutnov. Po několika týdnech otevře skatepark a pumptrack. Město navíc schválilo další pomoc podnikatelům.

„V době karantény jsme dostali mnoho dotazů, kdy otevřeme skatepark. Museli jsme však čekat, než vláda povolí shromažďování lidí alespoň do 100 osob,“ vysvětluje Ivan Adamec (ODS), starosta města Trutnov.

Během omezení volného pohybu zde několikrát byla městská policie. Ta musela řešit především shlukování lidí. Několikrát řešila i sportovce bez roušky. „Teď však máme dobrou zprávu, skatepark můžeme otevřít,“ doplňuje starosta.

Na skateboard nebo koloběžku budou moct místní vyrazit od pondělí 11. května. V tento den se zároveň otevře i fotbalový a atletický stadion. Zde bude být maximálně 10 osob najednou.  

Město promine poplatky za předzahrádky

Už před pár dny rada města schválila další pomoc podnikatelům. Konkrétně se jedná o prominutí nájmu restauračních předzahrádek na pozemcích města.

„Jde zhruba o osm subjektů, zejména na Krakonošově náměstí a jeho blízkém okolí. Chceme alespoň provozovatelům restaurací, cukráren či kaváren pomoci, protože si moc dobře uvědomujeme, jak těžké období mají za sebou, a centru města by neprospělo, kdyby zde takovéto podniky přestaly fungovat,“ dodává trutnovský starosta. Odbor majetku města všechny tyto nájemce kontaktuje.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Trutnov, rozvolnění, sport, skatepark. pumptrack. fotbalové hřiště, předzahrádky, nájem, podnikatelé, Královéhradecký kraj, Česko, Ivan Adamec, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov v pondělí otevře skatepark a pumptrack. Město restauracím promine nájemné  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.