Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

PŘEHLED: Města v Královéhradeckém kraji opět otevírají sběrné dvory

Kvůli vládním nařízením města na východě Čech uzavřela své sběrné dvory. Nyní se vše vrací do zajetých kolejí a postupně se dvory otevírají. Jde o všechna okresní města v Královéhradeckém kraji. Hradecká Drbna přináší přehledy z jednotlivých měst.

Hradec Králové

Dnes otvírá sběrné dvory Hradec Králové. Kompostárna na letišti by tak měla být otevřená každý den. Další sběrné dvory pak ve vybrané dny. "Zavřeno bude tento pátek 10. dubna a v pondělí 13. dubna, jelikož se jedná o velikonoční svátky. Ve všech provozovnách nadále platí přísná bezpečnostní opatření," uvedla mluvčí hradecké radnice Kateřina Šmídová.

Město však vynechalo mobilní svozy odpadů. Ty měli být od 27. března do 25 dubna. "Nové termíny budou vyhlášeny, jakmile to bude v souladu s nařízením Vlády ČR," řekla Šmídová.

Trutnov

Dnes otevírá i sběrný dvůr v Trutnově. Lidé budou muset mít roušku nebo respirátor, vstup bude možný ve stejném čase pouze dvěma lidem. Režim bude samoobslužný.

"Naši zaměstnanci budou u vstupu regulovat množství osob v areálu tak, aby se uvnitř neshlukovaly ve velkém počtu. Zároveň lidé musí odpad vyložit sami," uvedl Jiří Ticháček ze společnosti Transport Trutnov, která sváží ve městě odpad.

Dvůr Králové na Labem

Od dnešního dne mohou lidé využít i sběrný dvůr ve Dvoře Králové nad Labem. Otevřeno bude ve středu od 7:30 do 11:30 a v sobotu 11. dubna od 8:00 do 12:00.

„Chtěli bychom občany poprosit o trpělivost a ohleduplnost k ostatním, tedy aby lidé vozili odpad vytříděný, aby se v rámci provozní doby dostalo na každého,“ říká Dominik Valenta, vedoucí provozu Technických služeb města.

Jičín

Sběrný dvůr včera pro veřejnost otevřeli také v Jičíně, dosud byl v provozu pouze pro podnikatele. I tam platí kvůli koronaviru přísnější režim. "Technické služby zabezpečí, aby z aut vystupovali maximálně dva lidé, aby se zákazníci v areálu zdržovali po nezbytně dlouhou dobu a aby v jeden okamžik vykládali pouze jedno vozidlo," řekl mluvčí jičínské radnice Jan Jireš. Provozní hodiny ve sběrném dvoře jsou beze změny.

Město má jeden sběrný dvůr a jednu kompostárnu, která je v areálu skládky Popovice - Libec. "Ta je pro veřejnost stále uzavřena, pro podnikatele je k dispozici. V Jičíně funguje pravidelný svoz bioodpadu od domu. Tato služba přerušena nebyla," řekl Jireš. Otevření skládky pro veřejnost zatím radnice neplánuje.

Náchod

Podle informací z webu Technických služeb města Náchod je místním přístupný i sběrný dvůr v Náchodě. A to každé pondělí od 6:00 do 17:00 a také každou středu ve stejném čase. „Sběrný dvůr na Velikonoční pondělí dne 13. dubna 2020 bude zavřený,“ píšou technické služby na webu.

Informace o otevíracích dobách sběrných dvorů ve vašem městě najdete na stránkách technických služeb nebo webu města.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Trutnov, Náchod, Dvůr Králové, Hradec Králové, Jičín, Královéhradecký kraj, přehled, sběrný dvůr, odpad, Česko, Drbna.cz, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: Města v Královéhradeckém kraji opět otevírají sběrné dvory  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.