Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Z bývalé opočenské porodnice bude domov pro seniory

Město Opočno podepsalo s představiteli Královéhradeckého kraje darovací smlouvu o převodu budovy chirurgie a porodnice bývalé opočenské nemocnice. Kraj s ní má své plány.

Bývalé budovy by se měly po rekonstrukci proměnit v zázemí pro péči o seniory. „Plánovaný dům pro seniory by měl mít kapacitu 34 lůžek,“ informoval hejtman Jiří Štěpán. Ten zároveň upozornil, že část zařízení bude vyhrazena pro osoby s nejtěžším stadiem Alzheimerovy nemoci.

Podle informací z kraje se právě pracuje na projektové dokumentaci, která by měla být hotová v následujících měsících. Samotná rekonstrukce by měla odstartovat ještě letos v zimě. A už příští rok by ze zde mohl Domov pro seniory otevřít.

Náklady na přeměnění bývalých nemocničních budov na domov pro seniory se pohybují okolo 70 milionů korun. Zařízení pobytových sociálních služeb pro seniory bude provozovat město Opočno společně s nedalekou Dobruškou.

Autoři | Foto Královehradecký kraj

Štítky nemocnice, Opočno, domov pro seniory, Královéhradecký kraj, Jiří Štěpán, Dobruška

Z bývalé opočenské porodnice bude domov pro seniory  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.