Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vědecká knihovna spouští výpůjčky online knih, je jich přes 5 800

Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové je až do odvolání uzavřená. Svým čtenářům ale přichystala vánoční dárek – přístup do moderní online knihovny Bookport, ve které je více než 5 800 knih v češtině.

Tištěné knihy si ve Studijní a vědecké knihovně momentálně sice nevypůjčíte, ale za to můžete využít přístup do Bookportu. Online knihovna obsahuje knihy ze všech žánrů a oblastí lidské činnosti. Od detektivek, po odbornou literaturu. Aktuálně obsahuje 5 800 titulů.

„Každý den přibývají další knihy renomovaných nakladatelství, jako jsou například Jota, Host, Grada, Portál a mnoho dalších. Elektronické knihy jsou ve dvou formátech, ve standardním PDF a ve speciálním pro čtení ePUB,“ uvádí knihovna na svém webu.

Číst můžete na svém telefonu, tabletu nebo počítači, a to jak online, tak offline. „Jeden uživatel si může autorizovat až 3 zařízení. Pozice v právě čtené knize se vám synchronizuje napříč zařízeními. Online čtení je neomezené. Pro offline čtení je limit 6 knih. Poté je třeba nějaké knihy vrátit, aby bylo možné stáhnout další,“ informuje knihovna. Offline čtení funguje pro aplikační systémy Android a iOS

V knize si také můžete vyznačit důležité pasáže nebo přímo do textu vkládat poznámky. Bookport nabízí i fulltextové vyhledávání v obsahu knih, díky kterému najdete přesně to, co potřebujete.

Vypůjčené tištěné knihy mohou čtenáři zatím vracet do biblioboxů před knihovnou. Po dobu uzavření knihovny nebudou narůstat poplatky z prodlení a výpůjční lhůty se posouvají.  

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SVK HK | Zdroj SVK HK

Štítky knihovna, koronavirus, Hradec Králové, online, kniha, Grada, Portable Document Format, Android, iOS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vědecká knihovna spouští výpůjčky online knih, je jich přes 5 800  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.