Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kam vyrazit o víkendu? Na vánoční trhy nebo na Noc otevřených divadel

Nadcházejících víkend nabídne v kraji spoustu zajímavých akcí. Řada z nich už bude ve znamení adventu a příprav na Vánoce. Vánoční trhy se konají na Kuksu, na výstavu ručně foukaných ozdob zve Regionální muzeum a galerie v Jičíně a v Hradci Králové se koná Noc otevřených divadel a v pátek sem zavítají také hokejoví fanoušci.

Klicperovo divadlo v Hradci Králové pořádá akci s názvem Noc otevřených divadel. Výjimečný zážitek je součástí evropského projektu European Theatre Night, který prezentuje divadlo tvořivým způsobem v netradiční formě. Návštěvníky čekají komentované prohlídky interiérů a zákulisí hlavní scény s výkladem herců a zaměstnanců Klicperova divadla spojené s výstavou kostýmů, rekvizit z představení (poslední prohlídka začíná v 18:00). Vstup volný. I divadlo DRAK se v sobotu otevře svým věrným divákům i těm, kteří do divadla běžně nechodí. Od 17.00 zve na divadelní road movie inspirovanou beatnickou generací Cesta. Menší návštěvníci se mohou zúčastnit ve stejný čas divadelně-výtvarného workshopu v Labyrintu Divadla Drak.

V Jičíně se v sobotu dopoledne konají Africké trhy.  Akce se koná na Valdštejnově náměstí, kde návštěvníci mohou ochutnat skvělé tropické ovoce, které pro vás pěstují drobní ugandští farmáři. Všechno je tak akorát zralé, zaručeně čerstvé a bez jakékoli chemie. V nabídce nebude chybět ani dálkami vonící koření ze Zanzibaru, extra kvalitní čaj, džemy a mnoho dalšího.

Regionální muzeum a galerie v Jičíně od zítřka zve na vánoční výstavu plnou krásných tradičních ozdob vyrobených v krkonošské Poniklé. Perličkové ozdoby se v Poniklé vyráběly z foukaných skleněných perlí už na počátku 20. století. Tradice ručně vyráběných ozdob jsou pro Poniklou typické i v současnosti Výstava se koná od 19. listopadu 2021 do 9. ledna 2022 ve výstavní chodbě muzea.

Na velkou nálož českého designu se můžete těšit v neděli 21. listopadu v kavárně a galerii Artičok v Hradci Králové. Od 10:00 do 17:00 hodin tady můžete s předstihem vyřešit dárky pod stromeček a nadělit originální produkty od lokálních značek. Vstup je jako vždy zdarma.

Zámek v Dobřenicích otevře své brány, v uších lidem už budou znít vánoční koledy a vůně punče tady navodí tu správnou atmosféru. Konají se tady zámecké vánoční trhy. O víkendu od 10.00 do 18:00 hodin. V sobotu od 18.00 hodin bude koncert Martina Růži. Vstupné je padesát korun a parkování je zajištěno v areálu zámku za padesát korun.

V Jánských lázních se o víkendu konají tvořivé adventní trhy ve vytápěném prostoru secesní Kolonády, kde na návštěvníky budou čekat řemeslní prodejci a malé tvořivé dílny. Dárky si tady lidé můžete nejen koupit, ale i vyrobit. Občerstvení v kavárně. Od 14 h hudební program na podiu.

Tradiční vánoční trhy se konají taky na Kuksu. Lidé se mohou těšit na pestrou nabídku gastronomických specialit, tradičních řemeslných výrobků a ukázky lidových řemesel. Program probíhá o víkendu od 9.00 do 16.00 hodin na labském nábřeží a pod hospitálem. Vstupné 50 korun a sebou je nutné mít potvrzení o bezinfekčnosti nebo doklad o očkování.

V sobotu 20. listopadu se v Třebechovicích na Masarykově náměstí od 8.00 do 14.00 hodin uskuteční tradiční Kateřinský jarmark. Těšte se na pestré stánky, občerstvení a pouťové atrakce.

Do Hradce Králové můžete v pátek vyrazit na hokej. Mountfield na domácím ledě přivítá Plzeň. Tradičně atraktivní duel v královéhradecké ČPP Aréně startuje v 18:00.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, kultura, víkend, tipy, muzea, divadlo, výstava, vánoční trhy, zábava, hokej, Hradec Králové, galerie, Jičín, advent, Kuks, Vánoce, Klicperovo divadlo, Poniklá, Labyrint Divadla Drak

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam vyrazit o víkendu? Na vánoční trhy nebo na Noc otevřených divadel  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.