Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kam o víkendu? Sobota bude ve znamení dobrého jídla a pití, koná se Food festival, Burčákobraní a Dožínky

Tento víkend bude náročný na rozhodování hlavně pro gurmány. V sobotu se totiž konají hned tři akce zaměřené na dobré jídlo a pití – v Nové Pace pořádají Food festival, v Šimkových sadech v Hradci Králové tradiční Dožínky a v broumovském klášteře Burčákobraní.

V Nové Pace v sobotu pořádají Food festival aneb jídlobraní. Gurmáni se mohou těšit na místní pivo, dobroty z řeznictví i čokoládovny, pizzu i něco zdravého. U Domu dětí a mládeže Stonožka bude od 10 hodin probíhat bohatý kulturní program včetně programu pro děti – připraveno bude malování na obličej, skákací boty, přehlídka policejní techniky, ohňová show a živá hudba. Vystoupí tu například kapela Vaťák, Kabát revival.

V Šimkových sadech se v sobotu konají Královéhradecké krajské dožínky, každoroční oslava sklizně a zemědělství. Kromě hudebního programu tu bude také řada ukázek se zvířaty. Těšit se můžete na Pas de deux kladrubských koní, agility a horse show, králičí hop, ukázku dravců, ovčáci vám předvedou práci se psem a chybět nebude ani stříž ovcí.

Neratov zve v sobotu na den otevřených dveří. Během dne tu budou zdarma exkluzivní komentované prohlídky unikátního kostela Nanebevzetí panny Marie a místního mini pivovaru. Na prohlídky je ale potřeba se kvůli omezené kapacitě předem objednat. Pro děti tu navíc bude bohatý doprovodný program a pro dospělé živá hudba.

V neděli můžete Zažít město jinak – Hradec Králové se od 14 hodin připojí k celorepublikové akci. Už posedmé se na Velkém a Svatojánském náměstí koná akce Zažít město jinak. Na náměstí se usídlí řada výtvarníků, hudebníků nebo domácích kutilů. Proběhne tu řada vystoupení, například pohádka Divadla Lůza a před vinotékou se uskuteční setkání ukulelistů.

A Broumov v sobotu láká na Burčákobraní. To se koná od 14 hodin na nádvoří benediktinského kláštera. Návštěvníci budou moci ochutnat, jaká byla během letošního chladnějšího a deštivého roku vlastně úroda a projít se sklenkou dobrého moku po klášterní zahradě. Na koho by byl burčák přece jen moc sladký, může raději zvolit vína z Benediktinských sklepů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Agentura pro rozvoj Broumovska | Zdroj Agentura pro rozvoj Broumovska, Akce Hradecka, Kudy z nudy

Štítky akce, víkend, děti, Dožínky, slavnosti, trhy, koncert, jídlo, burčák, víno, Neratov, food festival, Nová Paka, pití, Hradec Králové, Broumovský klášter, Dům dětí a mládeže Stonožka, sad, Nanebevzetí Panny Marie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu? Sobota bude ve znamení dobrého jídla a pití, koná se Food festival, Burčákobraní a Dožínky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.