Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V sobotu bude Den otevřených dveří na dálnici. Lidé se tu budou moci projet třeba na kole

Na dálnici mají chodci i cyklisté vstup a vjezd přísně zakázán. Tuto sobotu budou ale lidé bez aut na dálnici naopak vítáni. U Opatovic nad Labem totiž pořádají netradiční akci Den otevřených dveří na dálnici D35. Pro dopravu se nový úsek dálnice otevře 15. prosince.

Na dálnici pěšky, na kole, koloběžce nebo třeba na kolečkových bruslích? Proč ne! Ale pouze tuto sobotu na dokončovaném úseku D35 Opatovice – Časy. Na místě bude také doprovodný program pro děti, ukázka techniky integrovaného záchranného systému, ukázka silniční a stavební techniky, kapela, DJ nebo občerstvení. Návštěvníci si také budou moci volně prohlédnout stavbu. Den otevřených dveří tu bude od 10 do 17 hodin.

„Během soboty bude možné na dálnici přijet a zaparkovat vlastním vozem, projít se, na kole, koloběžce, bruslích nebo se projet po dálnici s kočárkem,“ uvedlo Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Otevřený pro veřejnost bude nový dálniční úsek délky 12,6 kilometrů, a to krátce před stavebním dokončením, a tím i zprovozněním pro motoristický provoz. Pak již podle zákona na dálnici chodec nesmí. Dálnice D35 do budoucna povede z Liberce, kolem Hradce Králové, Olomouce až do Lipníka nad Bečvou.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD | Zdroj ŘSD

Štítky ŘSD, dálnice, den otevřených dveří, D35, Opatovice nad Labem, Dálnice D35, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V sobotu bude Den otevřených dveří na dálnici. Lidé se tu budou moci projet třeba na kole  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.