Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kam o víkendu? Na Tankový den, Nábřeží paromilů nebo divadelní festival

Poslední prázdninový víkend se na Hradecku koná hned několik zajímavých akcí. Obdivovatelé vojenské techniky by neměli v sobotu chybět v Králíkách na Tankovém dnu, děti můžete vzít například na Loučení s létem v Třebechovicích pod Orebem. Na sobotu připadá také oblíbená tradiční akce Nábřeží paromilů.

Vojenské muzeum Králíky v sobotu láká návštěvníky na Tankový den a Den automobilní techniky. Tentokrát nebudou vojenská vozidla jen stát, návštěvníci je uvidí přímo v akci. Na tankodromu muzea se v komentované ukázce představí například mostní tank MT 55A nebo mostní tatra 813 AM50. Hlavní program začne v 11 a 14 hodin. Před a po hlavním programu se odvážnější navíc mohou nechat i svézt.

Smetanovo a Eliščino nábřeží v Hradci Králové bude v sobotu patřit paromilům. Na nábřežích a v parčíku na náměstí 5. května se představí vlastníci parních strojů a jejich replik. Návštěvníci tu uvidí parní válec, lokomobily, hasičské stříkačky, lokomotivy, modely parních strojů, ale také stabilní stroje a auto i moto veterány. Pro děti tu bude zprovozněná dětská železnice. Akce potrvá od 10 do 16 hodin.

Sportovci mohou v neděli vyrazit na veřejný terénní Běh Teplickými skalami. Trať závodu je dlouhá deset kilometrů a vede po prohlídkovém okruhu teplického skalního města, kde nechybějí písčité úseky a schody, pouze úvodní a závěrečný kilometr je po asfaltu. Součástí závodu bude i dětský běh. Start a cíl je v městském parku.

V kulisách hospitalu Kuks a jeho okolí probíhá až do neděle divadelní festival Theatrum Kuks, který nabízí barokní a barokem inspirované umění. Součástí bude i bohatý doprovodný program – diskuse s hosty, 3D audiovizuální expozice loutek, výstavy a instalace , koncerty, program pro děti a spoustu jídla a pití.

V Třebechovicích pod Orebem v sobotu zvou na Loučení s létem. Od 15 hodin bude za kulturním domem bohatý program – ukázky hudebních nástrojů z celého světa, workshop, kde si děti budou moci jednoduchý hudební nástroj vyrobit, show pro děti Vosa jede, pohádka, ukázky sportovní lukostřelby, divadelní představení a večer od 20 hodin rockový koncert.  

Dnes a zítra finišuje celoprázdninový festival Za poklady Broumovska, jehož vrcholem bude speciální páteční Bachovská noc za svitu svíček s violoncellistou Jiřím Bártou a sobotní koncert Epoque Quartet a Dua Siempre Nuevo. Ten ukončí letní hudební pouť po kostelích broumovské skupiny. Součástí doprovodného programu budou kytarové koncerty Alexandra Glize, prohlídky kláštera spojené s minikoncerty Tria Braunensis a divadlo pro děti v podání Naivního divadla Liberec.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kudy z nudy | Zdroj Akce Hradecka, Kudy z nudy

Štítky akce, víkend, běh, vojenská technika, Nábřeží paromilů, divadlo, Kuks, děti, koncert, divadelní festival, Třebechovice pod Orebem, Královéhradecký kraj, Králíky, Vojenské muzeum Králíky, Jiří Bárta, Theatrum Kuks, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu? Na Tankový den, Nábřeží paromilů nebo divadelní festival  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.