Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kam o víkendu? Na divadlo pod širým nebem, faunatrh nebo folklorní festival

Po dlouhých měsících lockdownu se v Královéhradeckém kraji pomalu rozjíždí kulturní a sportovní akce. Koná se například divadelní představení pod širým nebem, chovatelská burza nebo folklorní festival. Sportovní nadšenci mohou vyrazit na sportovní hry nebo turistický pochod.

V Opočně zvou v sobotu večer na divadelní představení pod hvězdami, u zámku se v hlavních rolích představí Petr Nárožný a Simona Stašová v komedii Poslední ze žhavých milenců. Starší majitel rybí restaurace si do bytu své maminky postupně pozve tři různé typy žen, se kterými se dostává do komických a choulostivých situací.

V České Skalici pořádají v sobotu dopoledne faunatrh – chovatelskou prodejní burzu, které se zúčastní chovatelé králíků, ptactva, rybiček, ale i ovcí a koz.

Na pohyb láká Hradec Králové, kde se v sobotu na Smetanově nábřeží a Náměstí 5. května konají sportovní hry. Pořadatelé slibují sportovní turnaje v různých disciplínách, dětský den a bohatý doprovodný program pro celou rodinu.

Sportovat se bude i v Novém Městě nad Metují, kde v sobotu pořádají turistický pochod s názvem Pohádkový šmajd se stopou. Startuje se od 13 do 15 hodin od sokolovny a cíl je na turistické základně U Rezku. Trasa pochodu měří šest kilometrů.

A od dnešního dne do neděle probíhá Folklorní festival Pardubice – Hradec Králové. Dnes večer bude historický program a jarmark v Pardubicích na Pernštýnském náměstí, zítra bude vystoupení folklorních souborů a jarmark v Žižkových sadech v Hradci Králové. Na neděli bude pro děti v Klicperově divadle od půl páté do šesti připravená tvůrčí dílnička.

Na venkovní divadlo do Opočna budou moci diváci pouze s negativním testem, ti, kteří mají aspoň 22 dnů od první dávky očkování nebo ti, kteří v posledních 180 dnech prodělali covid-19.

Na tržištích platí, že provozovatelé musí mezi stánky dodržet odstupy nejméně dva metry, u každého prodejního místa musí být dezinfekce a lidé se nesmí shromažďovat blíž než na jeden a půl metru, což platí i pro fronty. Zároveň také platí, že se na celé ploše akce nesmí vyskytovat víc než jedna osoba na patnáct metrů čtverečních. 

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj | Zdroj město Opočno, Česká Skalice, Nové Město nad Metují, Hradec Králové, Vláda ČR

Štítky kulturní akce, pochod, víkend, Opočno, Česká Skalice, Nové Město nad Metují, Hradec Králové, trhy, festival, divadlo, Královéhradecký kraj, divadelní představení, Simona Stašová, Petr Nárožný, Pardubice, Klicperovo divadlo, burza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu? Na divadlo pod širým nebem, faunatrh nebo folklorní festival  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.