Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kultura

Hradecká filharmonie pojmenuje sál po Soně Červené, z pozůstalosti získala její nástroje

Filharmonie Hradec Králové získala z pozůstalosti operní pěvkyně a herečky Soni Červené čtyři historické hudební nástroje z dílny továrníků Červených v Hradci Králové. Pátý nástroj získala již dříve, ještě za jejího života.

Ve svých obrazech zachycuji eleganci a emoce, říká tvůrce motoristického umění Ondřej Slavík

Nedávno se v hradeckých Jiráskových sadech konala akce, na které byla řada nablýskaných historických i současných závodních aut. Mezi nimi zaujal redakci Hradecké Drbny tvůrce motoristického umění Ondřej Slavík, který má malování jako svého...

Před fotbalovým utkání v Hradci uvidí fanoušci dokument POD LÍZÁTKY

Fanoušky čeká v neděli před fotbalem speciální předzápasový program. Přímo na stadionu uvidí premiéru unikátního dokumentu POD LÍZÁTKY, který jim přiblíží, jak se stavěl hradecký sen, nová fotbalová aréna.

Výročí bitvy, slavnosti vína a drakiáda. Kam o víkendu vyrazit?

O tomto víkendu je v Královéhradeckém kraji jedna akce vedle druhé a rozhodnout se, kterou si vybrat, nebude zrovna jednoduché. Konají se slavnosti vína, drakiáda a hodně veselo bude v Trutnově na Krakonošově náměstí. Tady se ze Staré radnice...

Ohňostroj v závěru roku v Hradci Králové nebude, nahradí ho videomapping

Tři měsíce a pár dní k tomu a je tady Nový rok. Hradec Králové ladí oslavy. Ohňostroj nebude, místo něj chystá videomapping. Bude i tradiční čočková polévka.

Hradecký kraj vypíše soutěž na přestavbu části prostor hradecké galerie

Rada Královéhradeckého kraje schválila vypsání soutěže na stavební firmu, která v části secesní budovy Galerie moderního umění v Hradci Králové vybuduje nové depozitáře, technické místnosti či vzdělávací centrum.

Bílá věz v Hradci Králové bude v říjnu zavřená, projde opravou

Turisté se v říjnu nedostanou na jednu z dominant Hradce Králové. Druhého října se totiž uzavře Bílá věz v historickém centru a zavřená bude až do konce měsíce. Zvonění na zvon Augustin ale proběhne.

Do Hradce Králové se vrátí festival Jazz Goes to Town. Nabídne zhruba 80 českých i zahraničních interpretů

Do Hradce Králové míří tradiční festival Jazz Goes to Town / Jazz jde městem. Ten se bude konat od 10. do 14. října a vystoupí na něm zhruba osm desítek hudebníků ve 14 domácích i zahraničních projektech. Tématy koncertních večerů budou Frekvence...

Auta budou mít do části hradecké Gočárovy třídy v pátek odpoledne stopku

Blíž se vrchol Evropského týdne mobility v Hradci Králové. Akce má za cíl upozornit na vzrůstající automobilovou dopravu ve městě. Třešničkou na dortu bude páteční Den bez aut. Řidiči musí v centru počítat s omezením.

Pohádkový festival v Jičíně navštívily desítky tisíc lidí. Úspěch měl i videomapping

Po pěti dnech skončil 32. ročník festivalu Jičín město pohádky. Navštívily jej desítky tisíc lidí z okolí i vzdálenějších míst. Úspěch měl videomapping i nová festivalová soutěž. Uvedla to ředitelka Nadačního fondu Jičín – město pohádky Petra...

Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.