Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Kultura

Klicperovo divadlo chystá Noc divadel, láká velké ale i ty nejmenší diváky

Třetí listopadová sobota bude patřit Noci divadel. Klicperovo divadlo opět nic nepodcenilo a nabízí bohatý program. Diváci se můžou těšit na  na komentované prohlídky hlavní scény a jejího zákulisí, kterými vás provedou sami herci a herečky.

Martin na bílém koni má i letos v diáři Hradec, program bude  na náměstí i v katedrále

Jedenáctý listopad se kvapem blíží a taky příjezd Martina na bílém koni pod Bílou věž v Hradci Králové. Ani letos lidé o tuto tradici nepřijdou. Velká chvíle nastane o půl páté odpoledne.

Města v hradeckém kraji připravují vánoční trhy. V Hradci Králové budou na Velkém náměstí

Některá města v Královéhradeckém kraji už zveřejnila program svých adventních trhů. První vánoční trhy se budou konat příští víkend na Kuksu. Naopak největší se uskuteční v Hradci Králové, kde se přesunou z Masarykova na Velké náměstí.

Filharmonie stěhuje koncerty do kavárny, slibuje intimnější atmosféru

Hradecká filharmonie zahajuje novou sérii koncertů v kavárně, pokřtí ji hudebník Štěpán Klouček. Lidem se otevře komorní prostor, kde by se měli cítit více komfortně.

Festival Setkání národů v Hradci představí dvě desítky národů z celého světa

Festival Setkání národů nabídne ve čtvrtek 10. listopadu v Hradci Králové kulturu a zvyky více než 20 národů z celého světa. Součástí devátého ročníku budou etnické workshopy, ochutnávky krajových jídel, výstavy a koncert.

Největší návštěvnost ze státních památek v hradeckém kraji měl opět barokní Kuks

Za prvních deset měsíců přišlo na pět památek v Královéhradeckém kraji ve správě Národního památkového ústavu (NPÚ) 188 794 lidí. Je to o dvě procenta více než za stejnou dobu v roce 2021, kdy přišlo 184 955 návštěvníků. Poslední říjnovou nedělí...

Polský muzikál míří na divadelní prkna hradeckého Klicperova divadla

Program Klicperova divadla v Hradci Králové je v této sezóně nabitý. Teď sem míří polský muzikál Daisy. Tedy story o princezně, která byla Dianou své doby.

Hradecké Divadlo Drak odstartovalo projekt a zároveň uspělo v evropském dotačním programu

V této sezoně spustilo Divadlo Drak nový projekt, který je věnovaný mladému publiku pod názvem Drak+. Součástí je speciální dramaturgická linka čtyř představení. Ta navazují na lektorské programy pro střední školy a seminář pro pedagogy, kteří...

Stachelberg opět otvírá své brány, už o tomto víkendu si můžete naplánovat výlet

Od července byl oblíbený turistický cíl Stachelberg na Trutnovsku zavřený kvůli opravě silnice, ale silničáři mají hotovo a tak se pevnost opět otvírá veřejnosti.

Loutková scéna Dětem pro radost v Náchodě slaví sedmdesátou sezonu, hrát bude i Lucernu

Na myšlenku založit loutkovou scénu v Náchodě, přišla roce 1953 parta nadšenců a zaměstnanců tehdejšího náchodského podniku ZZN, kterým je v dnešní době Rubena. Vše inicioval pan Miroslav Klicpera. Nejprve divadlo sídlilo v suterénu bývalého...

Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.