Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Kultura

Martin na bílém koni má i letos v diáři Hradec, program bude  na náměstí i v katedrále

Jedenáctý listopad se kvapem blíží a taky příjezd Martina na bílém koni pod Bílou věž v Hradci Králové. Ani letos lidé o tuto tradici nepřijdou. Velká chvíle nastane o půl páté odpoledne.

Města v hradeckém kraji připravují vánoční trhy. V Hradci Králové budou na Velkém náměstí

Některá města v Královéhradeckém kraji už zveřejnila program svých adventních trhů. První vánoční trhy se budou konat příští víkend na Kuksu. Naopak největší se uskuteční v Hradci Králové, kde se přesunou z Masarykova na Velké náměstí.

Filharmonie stěhuje koncerty do kavárny, slibuje intimnější atmosféru

Hradecká filharmonie zahajuje novou sérii koncertů v kavárně, pokřtí ji hudebník Štěpán Klouček. Lidem se otevře komorní prostor, kde by se měli cítit více komfortně.

Festival Setkání národů v Hradci představí dvě desítky národů z celého světa

Festival Setkání národů nabídne ve čtvrtek 10. listopadu v Hradci Králové kulturu a zvyky více než 20 národů z celého světa. Součástí devátého ročníku budou etnické workshopy, ochutnávky krajových jídel, výstavy a koncert.

Největší návštěvnost ze státních památek v hradeckém kraji měl opět barokní Kuks

Za prvních deset měsíců přišlo na pět památek v Královéhradeckém kraji ve správě Národního památkového ústavu (NPÚ) 188 794 lidí. Je to o dvě procenta více než za stejnou dobu v roce 2021, kdy přišlo 184 955 návštěvníků. Poslední říjnovou nedělí...

Polský muzikál míří na divadelní prkna hradeckého Klicperova divadla

Program Klicperova divadla v Hradci Králové je v této sezóně nabitý. Teď sem míří polský muzikál Daisy. Tedy story o princezně, která byla Dianou své doby.

Hradecké Divadlo Drak odstartovalo projekt a zároveň uspělo v evropském dotačním programu

V této sezoně spustilo Divadlo Drak nový projekt, který je věnovaný mladému publiku pod názvem Drak+. Součástí je speciální dramaturgická linka čtyř představení. Ta navazují na lektorské programy pro střední školy a seminář pro pedagogy, kteří...

Stachelberg opět otvírá své brány, už o tomto víkendu si můžete naplánovat výlet

Od července byl oblíbený turistický cíl Stachelberg na Trutnovsku zavřený kvůli opravě silnice, ale silničáři mají hotovo a tak se pevnost opět otvírá veřejnosti.

Loutková scéna Dětem pro radost v Náchodě slaví sedmdesátou sezonu, hrát bude i Lucernu

Na myšlenku založit loutkovou scénu v Náchodě, přišla roce 1953 parta nadšenců a zaměstnanců tehdejšího náchodského podniku ZZN, kterým je v dnešní době Rubena. Vše inicioval pan Miroslav Klicpera. Nejprve divadlo sídlilo v suterénu bývalého...

Dvorskou zoo při Týdnu duchů zaplní přes deset tun dýní, ukáže mladé

Safari Park Dvůr Králové nad Labem zaplní od soboty při tradičním Týdnu duchů rekordních více než deset tun dýní. Lidé si z nich budou moci do neděle 30. října vydlabat dýňová strašidla.

Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.