Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kultura

Vánoční strom se rozsvítí ve Dvoře Králové už tento pátek

Od čtvrtka minulého týdne stojí na královédvorském náměstí T.G. Masaryka smrk, který ozdobí pracovníci technických služeb novými světelnými řetězy a dekoracemi. Některé dekorace vyráběli žáci výtvarného oboru tamní Základní umělecké školy R.A....

Adventní trhy v Jičíně nebudou, chystá se ale slavnostní rozsvícení vánočního stromu

V Jičíně se množí dotazy na adventní trhy. Pravda je taková, že ani letos nebudou. Podle města mezi trhovci není zájem. Co ale chybět nebude, tak to na první adventní neděli slavností rozsvícení vánočního stromu.

K Noci divadel se připojí dvě hlavní hradecká divadla, Klicperovo i Drak

K desátému ročníku Noci divadel se v sobotu 19. listopadu připojí také dvě hlavní královéhradecké scény, Klicperovo divadlo a Divadlo Drak. Nabídnou komentované prohlídky za účasti herců. Vyplynulo z informací obou divadel. Akce začíná v...

Nasát vánoční atmosféru nám v Hradci pomůže Muzejní adventní trh, už se blíží

Muzeum východních Čech v Hradci Králové připravuje na první adventní víkend tradiční XXXIII. Muzejní adventní trh. Konat se bude od pátku 25. do neděle 27. listopadu 2022 u Muzea východních Čech v Hradci Králové na Eliščině nábřeží.

Klicperovo divadlo chystá Noc divadel, láká velké ale i ty nejmenší diváky

Třetí listopadová sobota bude patřit Noci divadel. Klicperovo divadlo opět nic nepodcenilo a nabízí bohatý program. Diváci se můžou těšit na  na komentované prohlídky hlavní scény a jejího zákulisí, kterými vás provedou sami herci a herečky.

Martin na bílém koni má i letos v diáři Hradec, program bude  na náměstí i v katedrále

Jedenáctý listopad se kvapem blíží a taky příjezd Martina na bílém koni pod Bílou věž v Hradci Králové. Ani letos lidé o tuto tradici nepřijdou. Velká chvíle nastane o půl páté odpoledne.

Města v hradeckém kraji připravují vánoční trhy. V Hradci Králové budou na Velkém náměstí

Některá města v Královéhradeckém kraji už zveřejnila program svých adventních trhů. První vánoční trhy se budou konat příští víkend na Kuksu. Naopak největší se uskuteční v Hradci Králové, kde se přesunou z Masarykova na Velké náměstí.

Filharmonie stěhuje koncerty do kavárny, slibuje intimnější atmosféru

Hradecká filharmonie zahajuje novou sérii koncertů v kavárně, pokřtí ji hudebník Štěpán Klouček. Lidem se otevře komorní prostor, kde by se měli cítit více komfortně.

Festival Setkání národů v Hradci představí dvě desítky národů z celého světa

Festival Setkání národů nabídne ve čtvrtek 10. listopadu v Hradci Králové kulturu a zvyky více než 20 národů z celého světa. Součástí devátého ročníku budou etnické workshopy, ochutnávky krajových jídel, výstavy a koncert.

Největší návštěvnost ze státních památek v hradeckém kraji měl opět barokní Kuks

Za prvních deset měsíců přišlo na pět památek v Královéhradeckém kraji ve správě Národního památkového ústavu (NPÚ) 188 794 lidí. Je to o dvě procenta více než za stejnou dobu v roce 2021, kdy přišlo 184 955 návštěvníků. Poslední říjnovou nedělí...

Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.