Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradec Králové obnovuje školní linky městské dopravy. Jezdit začnou v pondělí

Dopravní podnik Hradec Králové obnoví školní linky, v plném rozsahu začnou jezdit v pondělí 12. dubna. Společnost tak reaguje na nové rozhodnutí vlády a návrat studentů do školních lavic. V provozu bude také linka č. 20, která zajišťuje rozvoz dětí z Vysoké nad Labem.

Konkrétně jde o školní linky číslo 5Š, 10Š, 12Š, 16Š, 23Š a 25Š. I přes obnovení některých linek, jízdní řád zůstává v prázdninovém režimu. Stále je tak třeba se orientovat podle druhého sloupce s názvem „Pracovní den - omezení dopravy MHD“. V současném režimu zůstávají noční spoje, jejich obnovení Dopravní podnik Hradec Králové zatím neplánuje.  

Během pandemie klesl počet cestujících o třetinu  

Pravděpodobně pandemie má za následek vysoký pokles cestujících hradecké MHD. Podle Dopravního podniku Hradec Králové využilo v loňském roce spoje o 30 procent méně cestujících. Pro společnost to v praxi znamená ztrátu kolem 40 milionů korun. Vedení se proto rozhodlo odložit nákup nových autobusů. 

"Standardní tržby za rok jsou v objemu 125 milionů korun, loni jsme měli propad 41 milionů korun, tedy asi o jednu třetinu. Co se týče propadu počtu cestujících a tržeb, tak dosud se nic takového nestalo," řekl ředitel Dopravního podniku Hradec Králové Zdeněk Abraham. Situace nevypadala dobře ani začátkem letošního roku. Jen během ledna přišel podnik o dalších pět milionů korun. 

Počet přepravených cestujících do loňského roku pravidelně stoupal. V roce 2019 to bylo 38 milionů lidí, což bylo nejvíc za posledních 12 let. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPM HK

Štítky Hradec Králové, MHD, doprava, škola, autobus, trolejbus, spoj, jízdní řád, školní autobusová linka, dopravní společnost, Vysoká nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové obnovuje školní linky městské dopravy. Jezdit začnou v pondělí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.