Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradečtí policisté se v těchto dnech zaměřují na osvětlení cyklistů

Vepředu světlomet s bílým světlem, vzadu červené světlo, ideálně „blikačka“ – tak by mělo vypadat správné osvětlení cyklisty. Policisté v Hradci Králové se v těchto dnech zaměřili právě na to, zda jsou jízdní kola v silničním provozu dostatečně viditelná.

Právě v těchto dnech probíhá dopravně bezpečností akce nazvaná „Vidíme se“. „Cyklistům i chodcům připomínáme, jak je důležité, aby byli vidět,“ říká policejní mluvčí Lucie Konečná. Do akce se zapojila jak státní, tak městská policie.

„Městská policie řeší ročně kolem tisícovky přestupků cyklistů, nejčastěji jízdu cyklistů po chodnících, jízdu cyklistů po přechodech pro chodce a v zimních měsících se městská policie samozřejmě zaměřuje na správné osvětlení jízdních kol. Je to velmi důležité, protože jestliže je cyklista dobře osvětlen, má i reflexní prvky, je dobře viditelný i pro ostatní účastníky silničního provozu a tím samozřejmě zvyšuje svoji bezpečnost,“ uvádí Eva Kněžourová, mluvčí Městské policie Hradec Králové.

Dobře vidět by měli být nejenom cyklisté, ale i chodci, bruslaři, koloběžkáři, běžci a ostatní. Právě chodci jsou nezranitelnějšími účastníky silničního provozu. Zatímco řidiči jsou více či méně chráněni vozidlem, motoristé a cyklisti helmou, chodci nejsou chráněni ničím.

Ohodnoť článek

Foto Město Hradec Králové

Štítky cyklisté, policie, Hradec Králové, viditelnost, doprava, chodci, bezpečnost, cyklista, osvětlení, silniční provoz, Lucie Konečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradečtí policisté se v těchto dnech zaměřují na osvětlení cyklistů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.