Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hradecké MHD bude jezdit od pondělí v prázdninovém režimu

Poté, co byly v týdnu zrušeny školní spoje a noční linky, dojde od pondělí 19. října v hradecké městské hromadné dopravě k další změně. Jezdit se bude v prázdninovém režimu. Je to důsledek zavedených opatření v souvislosti s pandemií koronaviru. S jejich zavedením v MHD výrazně poklesl počet cestujících.

„Vzhledem k omezeným společenským akcím, uzavřeným školám a restauracím výrazně klesl počet cestujících vozy MHD, z tohoto důvodu jsme se s dopravním podnikem domluvili na dočasné změně jízdního řádu dle prázdninového režimu, který začne platit od pondělí,“ říká náměstkyně primátora Věra Pourová do jejíž gesce spadají městské organizace.

Od příštího týdne se tak budou muset cestující řídit v jízdních řádech druhým sloupcem nazvaným „Pracovní den – omezení dopravy MHD“.  

V MHD, na zastávkách i v hale terminálu veřejné hromadné dopravy je potřeba dodržovat všechna platná vládní nařízení. Lidé musí mít zakryté dýchací cesty. Pokud je to možné, měli by dodržovat i rozestupy.

Kromě zavedení prázdninového jízdního řádu, byly zrušeny některé spoje. Od středy tohoto týdne až do začátku listopadu, je pozastaven provoz školních linek a výpomocných spojů. Od čtvrtka 15. října až do odvolání nebudou jezdit noční linky.  

ČTĚTE TAKÉ: Kvůli covidu jsou v Hradci zrušeny školní spoje a noční linky

ČTĚTE TAKÉ: České dráhy omezí provoz vlaků. Dotkne se to i spojů mezi Hradcem a Prahou

Ohodnoť článek

Foto dpmhk.cz

Štítky prázdninový jízdní řád, MHD, Hradec Králové, městská hromadná doprava, pandemie covidu-19, jízdní řád, Věra Klásková, České dráhy, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecké MHD bude jezdit od pondělí v prázdninovém režimu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.