Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

České dráhy omezí provoz vlaků. Dotkne se to i spojů mezi Hradcem a Prahou

, aktualizováno 15. října 2020, 13:01

Kvůli zhoršené epidemiologické situaci a opatřením, upraví České dráhy provoz dálkových vlaků mimo dopravní špičku. Od 19. října omezí například provoz na lince z Prahy do Hradce Králové.

Omezeny budou ale i spoje z Prahy do Brna, Českých Budějovic a Děčína. „Na základě aktuálních vládních opatření v souvislosti s epidemickou situací upravíme nabídku dálkových vlaků mimo dopravní špičku a v okrajových časech," uvedly České dráhy.

Omezení se bude týkat také spojů v úsecích Kolín - Ústí nad Labem, České Budějovice - Jihlava - Brno a Ostrava - Čadca. I přes tato omezení, ale bude na všech linkách nadále zajištěna dostatečná nabídka vlaků, ujistil dopravce. Cestující najdou veškeré informace na webu Českých drah a v aplikaci Můj vlak.

Kvůli covidu jsou v Hradci zrušeny školní spoje a noční linky

V souvislosti s vládním opatřením proti koronaviru je v Hradci Králové omezen provoz městské hromadné dopravy. Ode dneška až do 2. listopadu se spolu se zrušením školní docházky zastaví provoz školních linek a výpomocných spojů. Od čtvrtka už...

Vlaky jezdily méně i v první vlně epidemie

Na železnici byl provoz omezen i na jaře v době první vlny epidemie. České dráhy kvůli tomu v letošním prvním pololetí hospodařily se ztrátou 1,98 miliardy korun. V prvním pololetí cestovalo vlaky Českých drah 59,8 milionu cestujících, meziročně o třetinu méně. V předešlých letech společnost hospodařila se ziskem, loni s 1,3 miliardy korun.

Veřejná doprava v Královéhradeckém kraji pojede podle prázdninového režimu

Objednávané autobusové spoje budou v pracovních dnech sníženy o 3,8 procenta. Kromě toho dojde i k omezení v komerční dálkové autobusové dopravě. Například jde o spoje ve směru na Prahu. Rozsah objednávaných železničních spojů se v týdnu sníží o 2,9 procenta, o víkendu i 13 procent.

Vybrané spoje v železniční i autobusové dopravě omezí i kraj. „Z důvodu uzavření škol od příštího týdne přejdeme obdobně jako na jaře na prázdninový režim. Cestující musí od pondělí 19. 10. počítat s menším počtem stávajících autobusových a železničních spojů. Všechny informace o aktuálním dopravním spojení budou dostupné na portálu jízdních řádů IDOS. Dopravce jsme požádali o vylepení informací o změně jízdních řádů na jednotlivých autobusových zastávkách. O změnách ve vlakových spojích budou cestující informovat také České dráhy,“ uvedl první náměstek pro dopravu Martin Červíček.

Rozhodnutí kraje navazuje na vládní nařízení, v rámci kterého je zrušena výuka na základních, středních, vyšších odborných a vysokých školách. „Jedná se o dílčí redukce, které nemají zásadní vliv na dopravní obslužnost v našem kraji. Přesto ale prosím o pochopení a trpělivost a o přizpůsobení se těmto dílčím redukcím, které budou platit v následujících 14 dnech,“ doplnil náměstek.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky České dráhy, omezení, spoje, Hradec Králové, Praha, Brno, České Budějovice, Ústí nad Labem, Děčín, Kolín, Ostrava, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České dráhy omezí provoz vlaků. Dotkne se to i spojů mezi Hradcem a Prahou  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.