Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Po víkendu budou vlaky i autobusy jezdit podle prázdninového jízdního řádu

Královéhradecký kraj od pondělí 19. října dočasně omezí vybrané spoje ve veřejné autobusové a železniční dopravě. Doprava přejde do takzvaného prázdninového režimu. Důvodem je uzavření škol, ke kterému přistoupila vláda kvůli rostoucímu šíření nemoci COVID-19. Opatření potrvá do 1. listopadu, uvedlo dnes hejtmanství.

Podle prázdninového jízdného řádu bude od pondělí 19. října až do odvolání jezdit i městská hromadná doprava ve stotisícovém Hradci Králové. Již od středy 14. října hradecká MHD zastavila provoz školních linek a všech výpomocných spojů, ode dneška zrušila provoz nočních linek.

Rozsah krajem objednávaných autobusových spojů v pracovních dnech se sníží o 3,8 procenta. Vedle toho se omezí i komerční dálková autobusová doprava u spojů ve směru na Prahu. Rozsah objednávaných železničních spojů v pracovních dnech se sníží o 2,9 procenta, o víkendu o 13 procent.

"Z důvodu uzavření škol od příštího týdne přejdeme obdobně jako na jaře na prázdninový režim. Cestující musí od pondělí 19. října počítat s menším počtem stávajících autobusových a železničních spojů," uvedl první náměstek hejtmana pro dopravu a budoucí hejtman Martin Červíček (ODS).

Informace o aktuálním dopravním spojení v kraji budou dostupné na portálu jízdních řádů www.idos.cz. "Dopravce jsme požádali o vylepení informací o změně jízdních řádů na jednotlivých autobusových zastávkách. O změnách ve vlakových spojích budou cestující informovat také České dráhy," uvedl Červíček. Cestující se také mohou informovat na infolince krajského integrovaného systému dopravy IREDO na telefonním čísle 491 580 333.

Rozhodnutí kraje navazuje na vládní nařízení o zrušení výuky na základních, středních, vyšších odborných a vysokých školách. "Jedná se o dílčí redukce, které nemají zásadní vliv na dopravní obslužnost v našem kraji. Přesto ale prosím o pochopení a trpělivost a o přizpůsobení se těmto dílčím redukcím, které budou platit v následujících 14 dnech," uvedl Červíček.

Autoři | Foto ČD

Štítky doprava, koronavirus, správa, MHD, Královéhradecký, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, jízdní řád, Martin Červíček, Praha, ODS, České dráhy, IREDO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po víkendu budou vlaky i autobusy jezdit podle prázdninového jízdního řádu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.