Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Začala rekonstrukce silnice mezi Novým Bydžovem a Chlumcem nad Cidlinou

Oprava silnice II/327 mezi Novým Bydžovem a Chlumcem nad Cidlinou už začala. Vyjde na 143 milionů korun. Většinu nákladů pokryje evropská dotace. Práce zahrnují opravu silnice a revitalizaci odvodnění. Řidiči budou jezdit po nové silnici za dva roky.

„Silnice II/327 spojující Nový Bydžov a Chlumec nad Cidlinou má velký význam nejen pro místní, ale i pro celý širší region. Jedná se o jednu z největších letošních investic do obnovy krajské silniční sítě,“ říká první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.

Stavba, která bude probíhat za plné uzavírky, ale nejprve začala opravou objízdných tras mezi Pískem a Mlékosrby. Práce na rekonstrukci je rozdělena do sedmi úseků. Těm odpovídají i jednotlivé objízdné trasy pro osobní auta. Nákladní auta budou muset po celou dobu rekonstrukce po silnici I/11 na Dlouhopolsko a Městec Králové.

V letošním roce se prostaví 37 milionů korun na rekonstrukci dvou úseků – jde o průtah Nepolis a úseku z Nepolis na Zadražany. Další práce budou pokračovat v příštím roce a stavba bude hotova v roce 2022.

V projektové přípravě je pokračování rekonstrukce ze Zábědova včetně průtahu Nového Bydžova. V plánu je také pokračování oprava silnice ve směru na Skřivany, Smidary, Chomutice včetně napojení a koordinace s výstavbou D35 a napojení na stávající silnici I/35.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky rekonstrukce, Nový Bydžov, Chlumec nad Cidlinou, objízdné trasy, silnice, oprava, Martin Červíček, Nepolisy, Písek, Mlékosrby, Dlouhopolsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začala rekonstrukce silnice mezi Novým Bydžovem a Chlumcem nad Cidlinou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.