Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Hradci Králové začnou od zítřka jezdit školní linky

Městská hromadná doprava ve stotisícovém Hradci Králové v pondělí 25. května obnoví provoz šesti školních linek. Dosud linky kvůli pandemii koronaviru a uzavření škol nejezdily. Dopravní podnik také kvůli opravě silnic zavede v pondělí školní spoje pro obsluhu Malšovy Lhoty.

Hradecká MHD zatím bude i od pondělí dál jezdit v omezeném rozsahu podle prázdninového jízdního řádu a bez nočních linek číslo 51, 52, 53 a 54. Nadále ve vozech nebude fungovat tlačítkové otevírání dveří. V zastávkách řidič centrálně otevírá všechny dveře.

K normálnímu provozu MHD se postupně vracejí i jiná města. Například v Jičíně byla MHD v březnu zcela zastavena, opět začala jezdit 27. dubna. Po dobu trvání nouzového stavu byla přeprava v Jičíně zdarma.

Provoz linkových autobusů a vlaků v celém kraji se k normálnímu stavu vrátí v sobotu 23. května. Bude plně obnoven provoz vlaků a linkových autobusů, včetně školních spojů, které vyjedou začátkem nového pracovního týdne. Zahájení provozu cyklobusů v hradeckém kraji je naplánované na sobotu 30. května. Kraj tím reagoval na ukončení nouzového stavu a na rozvolňování vládních opatření proti šíření koronaviru.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky MHD, Hradec Králové, spoje, linky, jízdní řád, omezení, autobus, škola, studenti, žáci, městská hromadná doprava, pandemie covidu-19, Lhoty, Jičín, Královéhradecký kraj, školní autobusová linka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové začnou od zítřka jezdit školní linky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.