Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

O nadcházejícím prodlouženém víkendu budou policisté dohlížet na dodržování pravidel silničního provozu

Čeká nás už druhý prodloužený víkend v řadě. Spousta šoférů vyrazí na chaty a chalupy, pěkné počasí vyláká k jízdě i motorkáře, a proto budou na silnicích v kraji víc vidět i policisté. Kontrolám neuniknou ani kamiony.

Hlídky budou rozmístěné na předem namátkově vybraných místech. Především půjde o úseky, kde dochází častěji k dopravním nehodám. Místa ale budou průběžně měnit, a to s ohledem na dopravní situaci a provoz. „Policisté se zaměří na dodržování nejvyšší povolené rychlosti, která bývá jednou z častých příčin vážných či tragických dopravních nehod,“ říká mluvčí policie Magdaléna Vlčková.

V letošním roce už na silnicích Královéhradeckého kraje zemřelo 6 osob, a to je taky jeden z důvodů, proč dopravní policisté s kontrolami dodržování pravidel silničního provozu nepřestanou. „Nekázeň řidičů přetrvává, počet dopravních nehod se dostává zpět do statistik srovnatelného období loňského roku,“ doplňuje Vlčková. Policisté se zaměří i na začínající motorkářskou sezónu. I ta se svým dílem zapisuje každoročně do statistik dopravní nehodovosti.

Kontrole se nevyhnou ani kamiony

Na předem vytipovaných místech v celém kraji, budou hlídky policistů namátkově vybírat nákladní auta, která potom na bezpečných stanovištích podrobí kontrolám. „Obnovili jsme rovněž nově součinnost s Centrem služeb pro silniční dopravu a v nadcházejících dnech se opět začneme zaměřovat i na kontrolu nákladních vozidel, na jejich technický stav, vážení a obecně v souvislosti s tím i na kontrolu dodržování sociálních předpisů,“uvedla Vlčková. V souvislosti s výše uvedenými aktivitami se policisté zaměří i na alkohol u řidičů. Ten bývá právě v posledních dnech častou příčinou dopravních nehod.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky police, kontrola, kamiony, rychlost, prodloužený víkend, dopravní nehoda, Královéhradecký kraj, víkend

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O nadcházejícím prodlouženém víkendu budou policisté dohlížet na dodržování pravidel silničního provozu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.