Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Od poloviny května se řidiči v Hradci budou muset obrnit trpělivostí. Začne rekonstrukce "kruháku" v Brněnské ulici

V Hradci se chystá půlroční dopravní komplikace. Od druhé poloviny května bude rekonstruována velká okružní křižovatka v Brněnské ulici, konec stavebních prací je plánován až na listopad. Dá se tak očekávat, že se na Gočárově okruhu budou tvořit ještě delší kolony vozidel.

Začátek "hradeckého dopravního pekla" je plánován na druhou polovinu května. Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu Královéhradeckého kraje již vydal stavební povolení. 

„Rekonstrukce bude probíhat v jednotlivých etapách s převedením dopravy vždy do jednoho jízdního pruhu,“ uvedla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Nina Ledvinová. „Po celou dobu rekonstrukce bude průjezd křižovatkou zachován. Doprava bude řízena kyvadlově pracovníky stavby, v nočních hodinách semafory,“ doplnila mluvčí hradeckých policistů Iva Kormošová.

Vzhledem k velkému počtu aut, které denně přes tuto okružní křižovatku projedou, se dá očekávat, že se budou tvořit značné kolony. Řidičům tak budou nabídnuty i objízdné trasy. 

„Od křižovatky Tesla – nadjezd u Malšovického stadionu, ulice Náhon, Štefcova, Mrštíkova, Brněnská, Palachova, Štefánikova, Zborovská a zpět na okruh u křižovatky Mileta. Od Brna budou auta moct najíždět na objízdnou trasu odbočkou na Palachovu ulici. Na objížďkách budou přijaty dopravní opatření k lepšímu průjezdu, např. na křižovatce ulic Brožíkova a Palachova bude zřízena provizorní okružní křižovatka, na frekventovaných křižovatkách bude přizpůsobena světelná signalizace,“ dodala policejní mluvčí.

Objízdné trasy budou stanoveny i pro nákladní dopravu. Například od Holic budou kamiony naváděny na Hradec Králové nebo na D11 přes Sezemice, Pardubice a Opatovice.

Za léta provozu je "kruhák" již v dezolátním stavu a jeho oprava je nutná. „V celém rozsahu stavby bude provedena oprava celoplošnou úpravou stávající podkladní vrstvy technologií recyklace za studena na místě, s následnou pokládkou nových asfaltových vrstev, “ sdělila mluvčí ŘSD.

Kromě opravy asfaltového povrchu se řidiči dočkají ještě jedné novinky. „Nově jsou v prostoru křižovatky navrženy podélné dělící prahy ze žulových prvků z důvodu zabránění nesprávné jízdy v jízdních pruzích v křižovatce. Prvky budou vysazeny na 30 mm a budou zdůrazněny osazením reflexních signálních bodů,“ dodala Ledvinová.

Celá modernizace vyjde na více jak 58 milionů bez DPH.

Opravy se také dotknou provozu městské hromadné dopravy. Okružní křižovatkou na Brněnské denně projíždí řada linek MHD. S největší pravdpodobností tak bude muset dojít k úpravě jízdních řádů a přetrasování některých spojů.

Autoři

Štítky doprava, rekonstrukce, Hradec Králové, okružní křižovatka, kruhový objezd, Ředitelství silnic a dálnic, oprava, Královéhradecký kraj, Tesla Motors, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od poloviny května se řidiči v Hradci budou muset obrnit trpělivostí. Začne rekonstrukce "kruháku" v Brněnské ulici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.