Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kontrolní akce ve Špindlerově Mlýně načapala několik řidičů pod vlivem

Policisté jsou na horských cestách ve střehu. Při kontrolní akci ve Špindlerově Mlýně narazili hned na několik řidičů, který se před jízdou posilnili alkoholem. Cizinec musel složit kauci patnáct tisíc korun.

Dopravní policisté z Trutnova si posvítili na řidiče ve Špindlerově Mlýně, přičemž cílili na bezpečnost v silničním provozu. Z toho důvodu se zaměřili na řidiče pod vlivem alkoholu či drog.

Osm řidičů před jízdou požilo alkohol a jednomu cizinci za tento prohřešek policisté uložili kauci ve výši 15 tisíc korun a to z důvodu, aby se nevyhýbal řízení o přestupku.
"Řidičům hrozí ve správním řízení pokuta do 25 tisíc korun a zákaz činnosti až 18 měsíců," uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Šárka Pižlová.

A policejní statistiky se neplnily, jen ve Špindlerově Mlýně. Policejní hlídka ze Dvora Králové nad Labem v Mánesově ulici odhalila 28 letého řidiče ve vozidle Volvo, který nadýchal 1,66 promile. Případ jsme zadokumentovali pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí rok vězení, zákaz činnosti nebo peněžitý trest.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky policie, kontrola, alkohol, Špindlerův mlýn, ČR

Kontrolní akce ve Špindlerově Mlýně načapala několik řidičů pod vlivem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.