Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Během prázdnin se policie v kraji zaměří na dopravu. Loni provedla 20 tisíc kontrol

Během letních prázdnin se policie v Královéhradeckém kraji zaměří na bezpečnost na silnicích. V hledáčku nebudou jen řidiči osobních a nákladních aut. Kontroly se budou týkat také motorkářů a cyklistů. Všeobecně platí, že období letních prázdnin patří na silnicích k nejrizikovějším.

„Nejvíce se však budeme zaměřovat, a to viditelným či skrytým dohledem, na silnice, které jsou významnými dopravními tepnami a na silnice vedoucí do turisticky navštěvovaných lokalit,“ uvedla na webu policie mluvčí Magdaléna Vlčková. Podle jejich slov na dopravní hlídku mohou řidiči narazit prakticky čtyřiadvacet hodin denně.  

Policisty bude primárně zajímat maximální povolená rychlost, jízda pod vlivem alkoholu nebo drog a také způsob jízdy, telefonování nebo řízení bez bezpečnostních pásů.  

Jen v loňském roce se během prázdnin podařilo odhalit více než čtyři tisíce přestupků. Nejvíce šlo o rychlou jízdu, technický stav vozidla nebo nevěnování se řízení. „V tomto časovém rozmezí jsme vloni zkontrolovali téměř 20 tisíc vozidel a naše policistky a policisté odsloužili zhruba 30 tisíc hodin, z toho šest tisíc v nočních hodinách,“ dodává mluvčí. 

VIDEO: Policie zveřejnila děsivou nehodu. Na vině byla únava řidiče kamionu

Policie na svých webových stránkách zveřejnila video děsivé nehody kamionu a dvou osobních aut. Hlavním viníkem není alkohol nebo nebezpečná jízda, ale únava. Ta řidiče může zaskočit i na prázdninových cestách s rodinou. Všeobecně totiž platí, že...

Letní prázdniny na silnicích patří mezi nejrizikovější období v roce. „Upozorňujeme proto řidiče, aby dodržovali předpisy, před svou cestou zkontrolovali svá vozidla, a především se na cestu dobře připravili,“ dodává policie. Důležité je, aby řidič nepřeceňoval své síly, na dlouhých trasách dodržoval přestávky a pitný režim.    

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, silnice, letní prázdniny, Královéhradecký kraj, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během prázdnin se policie v kraji zaměří na dopravu. Loni provedla 20 tisíc kontrol  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.