Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Policie zveřejnila děsivou nehodu. Na vině byla únava řidiče kamionu

Policie na svých webových stránkách zveřejnila video děsivé nehody kamionu a dvou osobních aut. Hlavním viníkem není alkohol nebo nebezpečná jízda, ale únava. Ta řidiče může zaskočit i na prázdninových cestách s rodinou. Všeobecně totiž platí, že během léta jezdí řidiči delší trasy než obvykle.

K nehodě na videu došlo na začátku května na Jičínsku. Řidič osobního vozu Škoda jede po rovném a přehledném úseku. Několik metrů před ním jede další osobní auto, které z ničeho nic přejede do protisměru, kde se čelně srazí s protijedoucím kamionem. Ten následně ještě narazí do Škodovky, kterou řídí náš řidič. Ten měl na zareagování zhruba dvě vteřiny. 

„Z pohledu tragických následků nehod patří prázdninové měsíce k těm nejrizikovějším. Velkou roli v tom hrají především faktory jako čas strávený na cestě, klimatické podmínky, opravy a uzavírky silnic, nárůst intenzity provozu a nepozornost řidičů spojená s vyšším rizikem únavy v letních měsících,“ uvádí na webu policie mluvčí Eliška Pospíšilová.  

Za nejtragičtější dopravní nehody během letních prázdnin patří nepřiměřená rychlost, vjetí do protisměru a nevěnování se řízení.  

„Upozorňujeme proto řidiče, aby dodržovali předpisy, před svou cestou zkontrolovali svá vozidla, a především se na cestu dobře připravili,“ dodává policie. Důležité je, aby řidič nepřeceňoval své síly, na dlouhých trasách dodržoval přestávky a pitný režim.  

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, dopravní nehoda na videu se obešla bez vážného zranění. Ostatní řidiči už takové štěstí mít nemusí.  

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, video, doprava, řidič, prázdniny, únava, mikrospánek, varování, nehoda, Jičínsko, kamion, osobní, auto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Libal

Tak se mi zdá že tady někomu asi hráblo buť policiji nebo redakci

Neděle, 2. července 2023, 20:09Odpovědět

Jan Jindřich

To snad nemůžete myslet vážně ten nadpis pane redaktore.

Neděle, 2. července 2023, 12:25Odpovědět

Roman Kopecký

"VIDEO: Policie zveřejnila děsivou nehodu. Na vině byla únava řidiče kamionu" Tohle myslí autor článku vážně? A máme tomu rozumět tak, že kdyby nebyl řidič kamionu unavený, tak by do jeho kamionu osobní vozidlo, které vjelo do protisměru nenarazilo? Kamiony mi a priori na silnicích vadí, především jejich nekonečné předjíždění na dálnicích, nicméně přepravují náklady, které všichni potřebujeme a o jejich užitečnosti není pochyb. Tak snad i autor článku časem překoná svůj odpor k těmto dopravním prostředkům ...

Neděle, 2. července 2023, 11:20Odpovědět

VIDEO: Policie zveřejnila děsivou nehodu. Na vině byla únava řidiče kamionu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.