Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nové policejní auto v civilních barvách dohlédne na piráty silnic. Nejčastěji bude brázdit D11

Policistům přibyl v Královéhradeckém kraji sporťák, který bude dohlížet především na řidiče překračující maximální povolenou rychlost. Jde o vůz BMW, který nebude v běžných policejních barvách, ale má civilní provedení. Jeho teritoriem bude hlavně dálnice D11. Setkat se s ním budeme moci i na různých místech v kraji.

„Policisté budou s tímto vozidlem nejenom měřit rychlost, ale také zadokumentují způsob jízdy, například nesprávné předjíždění, zaměří se i na držení hovorového zařízení a na další porušení pravidel silničního provozu. Své využití však bude mít také při skrytém dohledu na bezpečnost a plynulost silničního provozu například na tuningových srazech,“ přibližuje vybrané úkoly nového vozidla Richard Hušek, vedoucí odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje.

Nový vůz, který začal sloužit v kraji před pár dny, může být použit i na vysokorychlostní pronásledování vozidel nebo motocyklů. Jeho domovinou bude dálniční oddělení Pravy. Před nedávnem byl v kraji nasazen do výkonu služby stejný typ vozidla jen s tím rozdílem, že je v policejním provedení.

Řidiče v Královéhradeckém kraji pohlídá nový šestiválec s osmistupňovou převodovkou

Nové žihadlo mají ve své flotile policisté v Královéhradeckém kraji. Řidiči můžou na silnicích potkat nové BMW. Pod kapotou má 333 koní, zvládá měřit zezadu i zepředu. Bude jezdit nejen po dálnici, ale i po silnicích nižších tříd.

„Vedle preventivního působení si od nasazení vozidla do výkonu služby také slibujeme postih nejzávažnějších porušení dopravních předpisů, neboť následkem právě takových porušení bývají dopravní nehody s vážnými až tragickými následky,“ upřesňuje Petr Dušek, pověřený výkonem funkce náměstka pro vnější službu Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje.

Od úterý minulého týdne odhalili policisté díky novému služebnímu vozu jedenapadesát dopravních přestupků, za které udělili pokuty přesahující třicet tisíc korun. Zkontrolovali přes dvě stovky řidičů motorových vozidel. Přibližně čtyřicítka z nich překročila nejvyšší povolenou rychlost v obci i mimo ni.

„Desítka řidičů držela za jízdy mobilní telefon a další desítka provinilců měla nevyhovující technický stav vozidla. Policisté mimo jiné dále udělili pokuty v příkazním řízení například za špatný způsob jízdy, čtyři řidiči užili dálnici bez zakoupené dálniční známky a také "dálničáři" odhalili chodce na D11,“ sdělila policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, dálnice, pirát, rychlost, BMW, D11, Královéhradecký kraj, Dálnice D11, Pravy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové policejní auto v civilních barvách dohlédne na piráty silnic. Nejčastěji bude brázdit D11  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.