Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Řidiče v Královéhradeckém kraji pohlídá nový šestiválec s osmistupňovou převodovkou

Nové žihadlo mají ve své flotile policisté v Královéhradeckém kraji. Řidiči můžou na silnicích potkat nové BMW. Pod kapotou má 333 koní, zvládá měřit zezadu i zepředu. Bude jezdit nejen po dálnici, ale i po silnicích nižších tříd.

Nejen na „rychlostní“ piráty si nově na území celého kraje počíhá na silnicích vozidlo v tzv. barevném policejním provedení. Zejména na dálnici se policisté častěji setkávají s překračováním rychlostních limitů. Například 27. 9. 2022 odhalili„ dálničáři řidiče ve vozidle BMW na 106. km dálnice D11 ve směru jízdy na Hradec Králové, který uháněl rychlostí 227 km/h. O pár dní později, konkrétně 5. 10. 2022, odhalili opět dálničáři na 97. km dálnice D 11 ve směru jízdy na Hradec Králové vozidlo Škoda, které se řítilo rychlostí 199 km/h. 22letý řidič navíc usedl za volant opilý.

Překračování rychlostních limitů bývá příčinou vážných či tragických dopravních nehod. To je také důvodem, proč se budou naši policisté sloužící na dálničních odděleních v Pravech, Jaroměři či v Hořicích i nadále intenzivně zaměřovat na odhalování takových nezodpovědných řidičů,“ uvedl v tiskové zprávě Petr Dušek, pověřený výkonem funkce náměstka pro vnější službu Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje.

V tom jim odteď pomůže i vozidlo BMW 540i X drive, které však budou moci občané v Královéhradeckém kraji potkávat na různých typech komunikací, nejen na dálnici. Policisté při výkonu služby budou s tímto vozidlem plnit různé úkoly v rámci celého kraje, i když dohled nad bezpečností silničního provozu bude tím stěžejním.  „Toto vozidlo bude například schopno měřit rychlost zepředu, ale i zezadu, kdy může za jízdy kamera zaznamenat rychlost přibližujícího se vozidla. Šestiválec se 333 koňmi (245 kW) a s osmirychlostní automatickou převodovkou si s podobnými přestupci tedy rovněž poradí,“ říká plk. Ing. Petr Dušek.

Ohodnoť článek

Štítky BMW, policie, piráti silnic, měření, Královéhradecký kraj, dálnice, silnice, Hradec Králové, Dálnice D11

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče v Královéhradeckém kraji pohlídá nový šestiválec s osmistupňovou převodovkou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.