Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policisté kontrolovali alkohol za volantem, řidiči dostali nealko pivo

Policisté včera společně s BESIPEM vyrazili na kontrolu řidičů v rámci celorepublikové akce Řídím, piju nealko. Po úspěšné, tedy negativní, dechové zkoušce na alkohol dostali řidiči nealko pivo a jednorázový alkohol test. Na Trutnovsku policisté neobjevili žádného hříšníka.

„S příchodem letního počasí je třeba dodržovat pitný režim, ale pokud se chystáme řídit, musí to být vždy nealko,“ připomíná policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

V rámci celorepublikové akce Řídím, piju nealko policisté na Trutnovsku zkontrolovali dvě desítky řidičů. Součástí každé silniční kontroly byla dechová zkouška na zjištění alkoholu. „Po úspěšném absolvování, tedy s nulovým výsledkem, každý obdržel nealko pivo, jednorázový alkohol test a další preventivní materiál ke zmíněnému projektu,“ dodává Vincenc.

Během kontroly si řidiči mohli vyzkoušet simulační brýle na alkohol. Ty jsou schopné simulovat snížení bdělosti, zpomalení reakčního času, změnu vnímání hloubky a vzdálenosti, zakřivení vidění, špatný úsudek i nedostatek svalové koordinace.

„Cílem této preventivní akce je především rozšiřovat povědomí o nealkoholickém pivu, které může být bezpečnou alternativou z hlediska dodržování zákona při řízení,“ říká mluvčí.

Řidiči také dostali informační materiály o novém osvětovém projektu 13 MINUT. Ten upozorňuje, že 86 procent řidičů pravidelně jezdí nepřiměřenou rychlostí. Součástí kampaně je i provokativní film Víta Klusáka, který přináší unikátní pohled na nepřiměřenou rychlost očima viníků tragických dopravních nehod. Název filmu 13 MINUT je inspirovaný průměrným časem, který řidič ušetří na cestě z Prahy do Brna, pokud překračuje povolenou rychlost o 20 kilometrů za hodinu. Přitom už jde o rychlost, při níž významně narůstá riziko závažné nehody

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, prevence, kontrola, alkohol, rychlost, 13 MINUT, pivo, okres Trutnov, BESIP, Vít Klusák, Praha, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté kontrolovali alkohol za volantem, řidiči dostali nealko pivo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.