Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

U Jaroměře se srazil motorkář s kamionem, řidič motorky nepřežil

Včera večer došlo mezi Čáslavkami a Jaroměří k tragické nehodě. Devětatřicetiletý řidič motorky i přes zákaz předjížděl, v protisměru se ale čelně střetl s kamionem. Řidič motorky na místě zemřel, nikdo jiný zraněn nebyl.

Nehoda se stala na hlavní silnici I/33 krátce po 19. hodině. „Devětatřicetiletý řidič motocyklu Yamaha, který jel ze směru od Jaroměře na Českou Skalici, nepřizpůsobil rychlost jízdy. Na rovném úseku komunikace, v místě, kde je to zakázáno, začal předjíždět osobní automobil značky BMW, dostal se do protisměru, kde se čelně střetl s nákladním automobilem,“ popsala nehodu policejní mluvčí Eliška Majerová. Části motorky a kamionu následně zasáhly ještě předjížděné BMW.

„Kamion vyjel kabinou mimo vozovku do příkopu, větší částí zůstal stát na silnici a tvořil překážku v provozu. Motorka při příjezdu hasičů hořela, požár rychle uhasili pomocí vysokotlakého proudu vody,“ říká k situaci na místě mluvčí hasičů Martina Götzová.

Řidič motorky utrpěl těžká zranění neslučitelná se životem. Nikdo jiný během nehody zraněný nebyl.

Silnice byla až do půlnoci uzavřena a zcela neprůjezdná. Policisté odkláněli dopravu po objízdných trasách. Hasiči zatím pomáhali s odstraněním následků nehody. „Z poškozené nádrže nákladního vozu prosáklo do půdy asi 600 litrů nafty, o této skutečnosti byli vyrozuměni zástupci orgánů ochrany životního prostředí i Povodí Labe,“ dodává mluvčí hasičů.

Policie nyní nehodu vyšetřuje, u řidiče motorky byla nařízena soudní pitva.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS KHK, Policie ČR

Štítky nehoda, tragická, kamion, motorka, policie, hasiči, předjíždění, Jaroměř, Čáslavky, havárie, BMW, Yamaha, Povodí Labe (státní podnik), Česká Skalice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Kovář

Bohužel, motorkář si tak nějak neuvědomil, že pasovat se s kamionem není až tak dobrý nápad. Škoda lidského života.

Středa, 14. července 2021, 11:03Odpovědět

U Jaroměře se srazil motorkář s kamionem, řidič motorky nepřežil  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.