Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Od pondělí čekají na řidiče další uzavírky. Pokračují opravy krajských silnic

V několika následujících dnech se začne opravovat hned několik krajských silnic v našem regionu. Na první úplné uzavírky se musí řidiči připravit od zítřka (tj. 10. května). Královéhradecký kraj už minulosti avizoval, že do oprav silnic II. a III. tříd investuje 900 milionů korun.

„Stavební práce na většině zakázek již začaly nebo budou začínat v nejbližších týdnech. S tím jsou pochopitelně spojená i omezení provozu, která se ale snažíme plánovat tak, aby zdržení motoristů bylo co nejmenší,“ říká radní Václav Řehoř (ODS). 

Jedna z prvních uzavírek bude na řidiče čekat na silnici III/311 z Orlického Záhoří do Rokytnice v Orlických horách. Kvůli opravě mostu začne zítra. Objízdná trasa povede přes Bartošovice v Orlických horách a Neratov. Kompletně hotovo by mělo být na konci srpna.  

Další omezení začne platit i na silnici II/296 ve Velké Úpě. I tady se musí opravit starý most. Řidiči tak budou až do října jezdit po provizorním, jehož stavba začne v pondělí.  

O týden později se uzavře i silnice v Úpici. Její rekonstrukce potrvá do listopadu. Do té doby budou muset řidiči osobních aut přes Radeč, Hajnice a Libňatov. Nákladní vozy povede objížďka přes Náchod, Jaroměř a Trutnov. 

Na konci května začne první etapa rekonstrukce silnice v úseku Těšín – Soběraz – Radim. I zde se bude pracovat za plné uzavírky. Pro nákladní i osobní dopravu bude objízdná trasa vedena po nově otevřeném obchvatu Valdic, dále pak přes Úlibice až do Radimi. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky doprava, uzavírka, silnice, třída, Královéhradecký, kraj, přehled, oprava, Královéhradecký kraj, Václav Řehoř, ODS, Orlické Záhoří, Rokytnice v Orlických horách, Bartošovice v Orlických horách, Neratov, Velká Úpa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od pondělí čekají na řidiče další uzavírky. Pokračují opravy krajských silnic  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.