Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Královéhradecký kraj vypsal stipendia pro budoucí zdravotníky. Žádat mohou studenti posledních ročníků

Královéhradecký kraj chce finančně podpořit budoucí zdravotníky. Vypsáním stipendijního programu si hejtmanství slibuje, že přesvědčí absolventy zdravotnických oborů pro práci v regionu. O finanční podporu ve výši až 150 tisíc korun se mohou hlásit studenti šestých ročníků lékařských fakult do konce dubna.

„Nedostatek zdravotnického personálu, zvláště v některých lékařských specializacích, je dlouhodobý a velmi vážný problém, který nelze vyřešit hned. Královéhradecký kraj už od roku 2016 finančně podporuje mediky studující vybrané obory, kteří po dostudování setrvají ve zdravotnických zařízeních v regionu. Touto cestou se podařilo získat již přes 120 nových lékařů a budeme v tom pokračovat i nadále,“ uvedl radní pro zdravotnictví Zdeněk Fink (HDK). 

Personál do nemocnice v Trutnově má přilákat stipendium. Absolventi mohou dostat až 80 tisíc korun

Pandemie koronaviru ukázala, že kvalitního personálu v nemocnicích není nikdy dost. Už před třemi lety město Trutnov založilo Nadační fond při Oblastní nemocnici Trutnov. Peníze z něho teď půjdou na stipendijní program pro čerstvé absolventy....

 

Na finanční podporu mají nárok studenti, kteří se zaváží nastoupit do některého ze zdravotnických zařízení v Královéhradeckém kraji. Jeden student tak může získat až 150 tisíc korun. Žadatelé musí nastoupit do zaměstnání v jednom z předem vybraných oborů (vnitřní lékařství, pediatrie, anesteziologie a intenzivní medicína, gynekologie nebo porodnictví a neurologie). 

Na finanční bonus ve výši 100 tisíc korun mají nárok medici, kteří nastoupí do oborů psychiatrie, klinická biochemie, radiační onkologie, klinická onkologie, chirurgie, pneumologie a ftizeologie, geriatrie, kardiologie, radiologie a zobrazovací metody, otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku, rehabilitační a fyzikální medicína. 

Žádost o poskytnutí stipendia je třeba odevzdat nejpozději do konce dubna. Samotné přihlášky jsou dostupné na webu Královéhradeckého kraje. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky stipendium, medicína, studiu, student, Královéhradecký kraj, lékařství, pomoc, zdravotnický pracovník, Zdeněk Fink, Hudební divadlo Karlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj vypsal stipendia pro budoucí zdravotníky. Žádat mohou studenti posledních ročníků  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.