Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na východě Čech se chystají farmářské trhy. Ty největší se uskuteční o víkendu

S pondělním rozvolněním dostávají kromě některých obchodů zelenou i farmářské trhy. Velké farmářsko-potravinářské trhy na víkend připravuje například Hradec Králové nebo Jičín. Při jejich pořádání platí přísná pravidla pro prodejce i samotné návštěvníky.

Například Hradec Králové chce své první velké farmářské trhy uspořádat tuto sobotu 17. dubna na tržišti u Atria. „V tuto chvíli komunikujeme s prodejci. Přesný počet stánků tak nyní nedokážu přesně říci,“ řekl redakci Hradecké Drbny ředitel Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti Miroslav Franc.  

Například v Jičíně se první tržiště po rozvolnění otevře už dnes. Největší však radnice chystá na sobotu, kdy budou stánky na třech různých místech. „Na trzích bude povolen prodej rostlinných, živočišných, pekařských a cukrářských výrobků. Jsme přesvědčeni, že o trhy bude ze strany prodejců i lidí zájem," řekl dnes starosta Jan Malý (ANO). 

Dnešní a páteční menší trhy se budou konat na Valdštejnově náměstí. V sobotu lidé na prodejce narazí i v Husově a Žižkově.  

Přísná pravidla pro prodávající i návštěvníky  

Vláda povolila pořádání trhů jen za dodržení přísných pravidel. Mezi stánky musí být minimálně dvoumetrové rozestupy. Každý z prodejců musí mít k dispozici dezinfekci. Omezená je i samotná kapacita návštěvníků. Současný limit je nastavený na jednu osobu na 15 metrů čtverečních tržiště.  

Návštěvníci i prodejci musí mít respirátor a dodržovat dvoumetrové rozestupy. Samotné potraviny nesmí být prodejné přímo ke konzumaci. Kupující si je musí nechat zabalit a z tržiště odnést. Na farmářských trzích můžou být prodávány pouze potraviny. Prodej textilu a dalšího doplňkového zboží je zakázán. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky farmářské trhy, Hradec Králové, Jičín, trh, vláda, povolení, pravidla, víkend, farmářský trh, Česko, Jan Malý, Atria, Drbna.cz, Valdštejnovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na východě Čech se chystají farmářské trhy. Ty největší se uskuteční o víkendu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.