Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rouškomat v Náchodě vydělal na polohovatelná lůžka do domova seniorů

Rouškomat v Náchodě se stal inspirací pro řadu dalších měst nejen v Královéhradeckém kraji. Minimálně v okresu se stal symbolem boji proti současné pandemii. Díky němu se navíc podařilo získat 355 tisíc korun, za které radnice pořídila polohovatelná lůžka do domova pro seniory.

„Rouškomat pomáhal před rokem, teď pomůže výtěžek z něj našim seniorům,“ uvedl starosta Jan Birke (ČSSD). Radnice ho provozovala od konce března až do 22. května. Celkem si v něm lidé koupili zhruba 70 tisíc ústenek. Ze začátku pandemie to bylo dokonce jediné místo, kdy si šlo roušku pořídit. Cena jedné roušky byla nastavena na pět korun, odběr byl omezen na maximálně pět balení na osobu. Roušky do automatu radnice nakupovala z vlastní kapsy, přispěla i celá řada společností a firem.  

Za částku 355 500 korun radnice pořídila 13 moderních polohovacích postelí od výrobce z České Skalice. Součástí dodávky bylo i nezbytné příslušenství jako jsou matrace, hrazdy nebo polohovací stolky k posteli. Další dvě lůžka přidal dodavatel jako sponzorský dar.  

 „V této nelehké době neustálých změn je potřeba pomáhat potřebným. I proto jsme se rozhodli, že ke 13 lůžkům, které si u nás město objednalo, přidáme ještě dvě jako dar a zároveň jako naše poděkování Městskému středisku sociálních služeb Marie. V dnešní době je péče o seniory nesmírně důležitá,“ uvedl Radek Jakubský, majitel společnosti PROMA REHA, která lůžka dodala. 

Radnice vybavení v domově pro seniory obměňuje pravidelně. Postupně se snaží vyměnit všechna lůžka.  

„Před rokem byl rouškomat symbolem solidarity mezi lidmi. Jsem velmi rád, že ani po roce se solidarita nevytrácí. Proto si velmi vážím, že se k našemu záměru přidala i sama společnost Proma Reha, která je výrobcem těchto kvalitních lůžek, a další dvě přidala jako dar. Opravdu si cením každého, kdo pomáhá, navíc nyní, v této pro nás všechny velmi složité době,“ dodal Birke. 

Ohodnoť článek

Foto město Náchod

Štítky rouškomat, Náchod, domov seniorů, nákup, postel, finance, radnice, Královéhradecký kraj, Jan Birke, rouška, ČSSD, Proma Reha, Česká Skalice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rouškomat v Náchodě vydělal na polohovatelná lůžka do domova seniorů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.