Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Pěkné počasí vylákalo turisty do Orlických hor. Parkoviště jsou plná, dopravu řídí policie

Do Orlických hor se dnes vypravilo velké množství turistů. Chtějí využít hezkého počasí a dobrých sněhových podmínek pro běžecké lyžování. Policisté příval návštěvníků musí řídit. "Parkoviště na Šerlichu je plné, v Deštném zbývá pár míst. Policisté regulují dopravu, dbejte jejich pokynů. Využijte i jiné lokality hor," uvedla policie na twitteru.

Podle údajů Horské služby je na hřebenech kolem 60 centimetrů zmrzlého sněhu. Ráno se teploty pohybovaly kolem bodu mrazu a bylo jasno. Do velké části Krkonoš v současnosti návštěvníci nemohou. Okres Trutnov je uzavřen kvůli špatné epidemické situaci.

Stovky turistů se vydaly také do hor v Ústeckém a Libereckém kraji. Policie na severu Čech nezaznamenala zatím žádné problémy v dopravě. V Bedřichově je zaplněno velké centrální parkoviště, volná místa na dalších parkovištích ještě jsou. ČTK to řekla mluvčí liberecké policie Ivana Baláková. Klid je také v okolí horských středisek v Ústeckém kraji. Podle mluvčího ústecké policie Dana Vítka nejsou v regionu problémy ani na hranicích s Německem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, policie, počasí, turistika, hory, Královéhradecký, Ústecký, Liberecký, Orlické hory, doprava, Šerlich, Policie České republiky, Ústecký kraj, Krkonoše, Trutnov, Česko, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pěkné počasí vylákalo turisty do Orlických hor. Parkoviště jsou plná, dopravu řídí policie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.