Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Přes kontrolu na Trutnovsku se pokusilo projet sedm cizinců bez dokladů. Hranici okresu chtěl přejít i poník s gumičkou ve hřívě

I o víkendu policie kontrolovala pohyb lidí na Trutnovsku. Jen během soboty zastavila a vrátila zhruba 600 řidičů, kteří neprokázali důvod své cesty. V sítích a následně i policejním autě skončilo sedm cizinců, kteří se přes kontrolu pokusili přejet bez potřebných dokladů a povolení pobytu v České republice.

„Policisté se zaměřují i na vytipované vlakové spoje, v nichž rovněž provádějí namátkové kontroly. Namátkovým kontrolám se nevyhnula ani autobusová doprava,“ řekla mluvčí krajských policistů Magdalena Vlčková. Více policistů bylo vidět i na vlakovém nádraží. Někteří lidé si na sociálních sítích stěžovali, že do regionu vlakem dojížděli lidé s běžkami přes rameno.

V rámci víkendových kontrol se podařilo zadržet i sedm cizinců, kteří pobývali v České republice bez platných osobních dokladů a povolení pobytu. „Cizince jsme eskortovali k dalším úkonům do Hradce Králové, kde jim bude ukončen pobyt na území a stanovena lhůta k vycestování,“ dodala mluvčí. Případ tak bude řešit odbor cizinecké policie krajských policistů.

Policisté museli řešit i řidičku, která se pokusila projet jedno z kontrolních stanovišť. Neuposlechla výzvy, pokračovala v jízdě dál a po pár metrech narazila do stromu. Dechová zkouška ji prokázala 1,6 promile alkoholu v dechu. Tuto událost nyní vyšetřuje náchodská policie.

Hranice se pokusil překročit poník bez dokladů

Už během pátečního odpoledne policie u Kuksu odhalila řidiče, který měl zákaz řízení. Po víkendu má za sebou policie i jednu kuriozní záležitost. Na jednom ze stanovišť u Vidonic přišel za hlídkou poník s gumičkou ve hřívě.

Uzavření Trutnovska o víkendu výrazně ovlivnilo počet lidí. Například ve Špindlerově Mlýně byla podle místních jen hrstka turistů. Naopak několikanásobně více lidí vyjelo do Orlických hor. Tradičně v Orlických horách zkolabovala doprava kolem Šerlichu.

„Denně v této lokalitě působí zpravidla čtyři policejní hlídky, které musejí po zaplnění parkovacích kapacit na Šerlichu neustále regulovat provoz tak, aby byl zachován průjezd pro složky IZS a zachována bezpečnost silničního provozu,“ vysvětluje mluvčí Vlčková.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Trutnovsko, kontrola, poník, cizinec, policie, video, hlídka, vyšetřování, uzávěra, stanoviště, okres Trutnov, Česko, Cizinecká policie, Orlické hory, Policie České republiky, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes kontrolu na Trutnovsku se pokusilo projet sedm cizinců bez dokladů. Hranici okresu chtěl přejít i poník s gumičkou ve hřívě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.