Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Od dnešního večera hrozí ledovka. V příštím týdnu klesnou teploty pod minus 15 stupňů a začne sněžit

Po současném krátkém oteplení a oblevě má znovu sněžit, a to nejen na horách. Už večer se má začít tvořit v části Královéhradeckého kraje ledovka. V nadcházejícím týdnu spadnou teploty hluboko pod nulu. Už v úterý naměříme v noci minus 17 stupňů Celsia.

Od dnešní desáté hodiny večerní začne platit výstraha meteorologů před ledovkou. Kvůli tomu se může komplikovat situace v dopravě, kdy meteorologové varují před zvýšenou nehodovostí.

Při pohybu venku je zapotřebí chodit velmi opatrně a starší nebo méně pohybliví lidé by měli omezit vycházení ven. Výstraha platí až do zítřejší šesté hodiny večerní.

Týdenní průměr nejvyšších denních teplot se bude v příštím týdnu pohybovat kolem minus tří stupňů Celsia. Nejchladnějším dnem má být úterý, kdy se mohou nejnižší noční teploty pohybovat v rozmezí od minus 8 do minus 17 stupňů. Denní teploty budou od minus 3 do minus 7 stupňů Celsia.

Následující tři týdny už se budou držet průměry několik stupňů nad nulou.  Průměrná teplota v Česku mezi 8. únorem a 7. březnem je minus 0,1 stupně Celsia. Nejchladněji bylo touto dobou podle dostupných údajů v roce 1956 s průměrnou teplotou minus 9,5 stupně, zatímco v roce 1998 bylo v průměru plus 5,3 stupně Celsia.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky ledovka, výstraha, varování, mráz, zima, teplota, řidiči, chodci, stupeň Celsia, Český hydrometeorologický ústav, Královéhradecký kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od dnešního večera hrozí ledovka. V příštím týdnu klesnou teploty pod minus 15 stupňů a začne sněžit  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.