Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

PŘEHLED: Největší projekty Hradce Králové pro rok 2021. V plánu je zahájit i stavbu stadionu

Hradec Králové chce v letošním roce dotáhnout rekonstrukce a stavby, které nejsou hotové z minulého roku. Za dokončení odlehčovací služby Honkova, haly na Pouchově nebo rekonstrukci Hlavní třídy bude muset magistrát zaplatit 300 milionů korun. Mezi letošní největší akce patří bezesporu zahájení stavby nového fotbalového stadionu v Malšovicích.

„Největší akce, které se loni podařilo zahájit, postupují podle harmonogramu, což vzhledem ke komplikacím způsobeným koronavirovou pandemií považujeme za velký úspěch. Problémy, kterým se u takto velkých akcí nedá nikdy stoprocentně předejít, se daří operativně řešit. Jejich dokončení tak předpokládáme letos podle plánu,“ říká primátor města Hradec Králové Alexandr Hrabálek (ODS).

Jednou z největších investičních akcí, která se přehoupla do letošního roku, je stavba odlehčovací služby Honkova. Ta radnici vyjde na celkem 116 milionů korun. V těchto dnech bylo vypsáno výběrové řízení na společnost, která poskytne stropní zvedací systém a další zdravotnické vybavení.

FOTO: Poklepáním na základní kámen začala stavba odlehčovací služby v ulici Honkova v Hradci Králové

V těchto dnech staveniště připomíná spíše stavbu hlubokého bazénu, nad kterou se tyčí přes deset metrů vysoký jeřáb. Od zítřka se bude stavební jáma postupně měnit, město dnes oficiálně zahájilo stavbu budovy. Hotovo má být do konce roku 2021.

Další velkou akcí, kterou je třeba letos dokončit je nová sportovní hala na Pouchově. Ta nahradí malou dřevěnou sokolovnu z poloviny padesátých let minulého století. Za kompletní práce bude mít město na konečném účtu částku ve výši téměř 60 milionů korun.

Využívat jí budou hlavně hráči míčových sportů. Bez problému si zde ale zahrajete i basketbal nebo badminton. Na hrací plochu se vejdou dvě volejbalová hřiště. „Kromě zázemí a prostor tělocvičny bude vybudováno ještě parkoviště pro 46 automobilů. Polovina míst bude určená pro návštěvníky zařízení přímo v areálu a druhá polovina umístěná vně bude sloužit veřejnosti,“ říká mluvčí města Kateřina Šmídová.

Na Pouchově v Hradci Králové se začíná stavět nová sportovní hala

Společnost, které magistrát města svěřil stavbu nové sportovní haly na Pouchově v Hradci Králové, se pustila do práce. V plánu je kromě zázemí a prostor tělocvičny vybudovat i 46 parkovacích míst. Do nové sportovní haly spolu s parkovištěm bude...

Rekonstrukcí za 29 milionů korun prochází dům na Pražské třídě v Kuklenách, kde vznikne 11 bytů pro sociální bydlení pro rodiny s dětmi, páry či jednotlivce, kteří se z různých důvodů ocitli v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.

Velkým městským projektem je i rekonstrukce Hlavní silnice na Novém Hradci Králové. „Loni do opravy této komunikace, chodníků a veřejného osvětlení v rámci první etapy město investovalo zhruba 25 milionů korun, celkem tato akce radnici vyjde na více než 70 milionů korun,“ potvrdil na tiskové konferenci náměstek Jiří Bláha (ODS).

Letos je v plánu dokončit i celkovou revitalizaci prostranství před zimním stadionem. Nové budou cyklostezky, chodníky i stojany přímo před halou.

Většinu těchto projektů město financuje z vlastní kapsy. Výjimkou je rekonstrukce bytového domu na Pražské třídě. Na tu radnice získala dotaci ve výši 21 milionů korun. Část peněz magistrát získal i na revitalizaci prostranství před stadionem.

Cíl na rok 2021? Začít stavět fotbalový stadion

Mezi největší investiční akce tohoto roku v Hradci Králové patří bezesporu stavba nového fotbalového stadionu. Radnice věří, že se podaří vybrat dodavatele, který úspěšně zahájí stavbu nového fotbalového stánku. Na něj čekají fanoušci a fotbalisté několik desítek let.

Za nový stadion má město zaplatit zhruba 600 milionů korun. V prvním kole výběrového řízení museli uchazeči splnit kvalifikační podmínky. Všichni je splnili a postoupili do druhého kola, ve kterém podávají konkrétní nabídky. Uzávěrka byla původně plánována na 5. února. Na přání uchazečů ji radnice o 14 dní posunula.

O stavbu hradeckého fotbalového stadionu projevily zájem čtyři subjekty

Fotbalový svatostánek v hradeckých Malšovicích je zase o něco blíž realizaci. O stavbu mají zájem hned čtyři subjekty. Město vypsalo tendr na stavbu už počtvrté, naposledy v září. Má hodnotu přibližně 600 milionů korun bez DPH.

Po letech papírování a dohadů by se měla začít stavět i lávka přes řeku Labe u budoucího sídla ČSOB.  „Nejpozději by to mělo být v říjnu, ale vše směřuje k tomu, že by to mohlo být již v létě,“ potvrdil Bláha. Město její stavbu připravuje od roku 2003.

V plánu je i zahájení obměny prvních semaforů v rámci projektu inteligentního dopravního systému za téměř 280 milionů korun. Kompletně hotovo by mělo být zhruba v polovině roku 2023.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Hradec Králové, investice, 2020, 2021, Honkova, stadion, Pouchov, hala, přehled, Nový Hradec KRálové, projekt, rekonstrukce, fotbalový stadion, Malšovice, ODS, Jiří Bláha, Alexandr Hrabálek, Československá obchodní banka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: Největší projekty Hradce Králové pro rok 2021. V plánu je zahájit i stavbu stadionu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.