Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

FOTO: Poklepáním na základní kámen začala stavba odlehčovací služby v ulici Honkova v Hradci Králové

V těchto dnech staveniště připomíná spíše stavbu hlubokého bazénu, nad kterou se tyčí přes deset metrů vysoký jeřáb. Od zítřka se bude stavební jáma postupně měnit, město dnes oficiálně zahájilo stavbu budovy. Hotovo má být do konce roku 2021.

Stavba nové odlehčovací služby v Hradci Královo vyjde na 155,7 milionu korun včetně DPH.

„Zítra začneme pracovat na základní desce. Poprvé tak nepůjdeme dolů, ale začneme stavět směrem vzhůru,“ řekl dnes na zahájení stavby technický ředitel společnosti Strabag Aleš Fischer. I když se oficiálně začalo stavět až dnes, dělníci už řešili první problém. Během hloubení jámy pro základy je překvapila spodní voda. „To se naštěstí podařilo vyřešit prakticky ihned,“ řekl dnes primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS).

Stavbu je v plánu dokončit během příštího roku. Budova nabídne 35 lůžek, moderní zázemí a zelenou zahradu. Součástí stavby bude i nové parkoviště. Samotná stavba bude mít tvar písmene V.  

Ještě v ten samí rok, by mělo být odlehčovací centrum v provozu, provozovat ho bude městem zřizovaný ústav. „Je to pro nás záruka primární dostupnosti pro klienty, kterými mají být hlavně obyvatelé z Hradce Králové,“ řekl dnes náměstek primátora Martin Hanousek (Zelení).

Služba ulehčí zaneprázdněným rodinám

Zařízení bude poskytovat čtyřiadvacetihodinovou službu na přechodné, maximálně tříměsíční období. Budova je navržena tak, aby bylo snadné se po ní pohybovat na vozíčku. Pohodlná bude i pro samotný personál, který se bude například starat o trvale ležící pacienty.

„Cílem této stavby je vytvořit moderní zázemí pro seniory a osoby se zdravotním postižením a umožnit pečujícím nezbytný odpočinek a regeneraci sil,“ vysvětluje Hanousek.

Odlehčovací služba je službou na přechodnou dobu poskytovanou osobám se sníženou soběstačností z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky stavba, firma, odlehčovací, služba, Honkova, ulice, základní, kámen, Hradec Králové, základy, spodní, voda, Strabag, Martin Hanousek, Alexandr Hrabálek, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Poklepáním na základní kámen začala stavba odlehčovací služby v ulici Honkova v Hradci Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.