Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Záchranáři během víkendu vyjeli do terénu 350krát. V některých případech už nemohli pomoct

Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje má za sebou jeden z nejnáročnějších víkendů roku. Na pomoc záchranáři vyjížděli k téměř 350 událostem. Ve velké části se jednalo o úraz – v některých případech tragický.

První takový se stal v sobotu nad ránem. „Záchranáři s lékařem vyjížděli do jedné z obcí na Královéhradecku, kde došlo k vážnému úrazu 64letého muže po pádu ze schodů,“ potvrdil mluvčí záchranářů Ivo Novák. Podle jeho slov lékařka na místě zjistila, že utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl.

Další tragickou událost za sebou mají záchranáři v obci Ohnišťany kousek od Hořic. Zasahovali i u požáru bytu v bytovém domě. Šedesátiletého muže se nepodařilo zachránit ani přes první pomoc jeho sousedů.  

Cigareta zapálila byt v Ohnišťanech. Při požáru zemřel jeden člověk

Včera krátce po desáté hodině večer vyjíždělo osm jednotek hasičů do Ohnišťan u Hořic. Volající uvedl, že jsou v bytovém domě silně zakouřené společné prostory. I přes snahu místních a záchranářů nepřežil jeden člověk.

Další vážné zranění se stalo osmatřicetiletému muži ve Vrchlabí. Ten si pořezal ruku o rozbité sklo a ztratil velké množství krve. „Následoval rychlý převoz do vrchlabské nemocnice, kde mu musela být urgentně podána transfuze,“ dodal Novák.

Během víkendu záchranáři pomáhali kolegům ze sousedního Pardubického kraje. Ti ošetřovali popálené dítě v Ústí nad Orlicí. „Krátce po návratu spěchali spolu s lékařem, záchranáři a inspektorem provozu na pomoc třiatřicetileté ženě, která se v Novém Městě nad Metují poleptala kyselinou sírovou,“ dodal mluvčí. I ta byla převezena do popáleninového centra v Praze.

A tím víkend neskončil. Dnes ráno bylo třeba pomoct muži, kterého dnes ráno napadl býk. Vážně mu poranil záda a pánev. Po stabilizování skončil ve Fakultní nemocnici Hradec Králové na traumacentru.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB: ZZS KHK

Štítky víkend, záchrana, záchranáři, Královéhradecký, kraj, úraz, požár, pád, pořezání, kyselina, dítě, Pardubický, transport, Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje, Ivo Novák, Královéhradecký kraj, Ohnišťany, Hořice, Fakultní nemocnice Hradec Kr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranáři během víkendu vyjeli do terénu 350krát. V některých případech už nemohli pomoct  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.