Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Policie měla pohotovost kvůli řidiči na D11 u Hradce Králové v protisměru

Řidiče v protisměru nechce na dálnici potkat nikdo. I tak se jeden takový ocitl v nesprávném pruhu na D11 v pondělí večer. Šlo o 90. kilometr ve směru na Hradec Králové. Na místo tak vyjely dvě hlídky a ke startu byl připravený i záchranářský vrtulník.

„Na místo okamžitě vyrazily dvě hlídky policistů, které projely přibližně 20km úsek dálnice, ale žádné auto v protisměru neobjevily,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová. Z kamerových záznamů však bylo jasné, že osobní červené vozidlo sjelo do protisměru od rozestavěné dálnice u Jaroměře. Na další kameře však vidět nebyl. S největší pravděpodobností si řidič uvědomil, že tu něco nehraje, auto otočil a dálnici opustil.

„Je štěstí, že v tu dobu byl na dálnici minimální provoz,“ dodala mluvčí. Policie pátrání po řidiči nevzdala. Za přestupek mu hrozí od pěti do deseti tisíc korun pokuta a až roční zákaz řízení. Ať už šlo o nedopatření nebo úmysl, může dostat řidič sedm trestných bodů.

„Žádáme svědky, kteří by mohli podat k vozidlu bližší informaci, aby zavolali na linku 158, nejlépe však samotného řidiče, který jel v protisměru,“ dodala Kormošová.

Poslední oběť si vyžádala jízda v protisměru na D8

Poslední tragická nehoda zaviněná řidičem na dálnici v protisměru se stala minulý týden na D8 nedaleko Lukavce na Litoměřicku. Dvaasedmdesátiletá řidička sjela od benzinové stanice zpět do protisměru. Zde se čelně srazila s bílou dodávkou.

Řidička osobního auta na místě zemřela, tři další lidé byli zraněni. Celkem se při nehodě srazila dvě osobní auta a dvě dodávky.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky D11, Hradec Králové, řidič, protisměr, policie, pátrání, D8, Jaroměř, doprava, dálnice, Dálnice D11, Dálnice D8

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nikita Radanovicz

Člověk, který se dostane do protisměru na dálnici, což je normálně takřka nemožné, by měl mít doživotní zákaz řízení čehokoliv. Na dálnici v protisměru prostě nelze nevědomě najet. A pokud se tak náhodou stane a dotyčný dále pokračuje v jízdě, tak krom sníženého intelektu je to navíc ještě psychopat.

Středa, 25. listopadu 2020, 09:30Odpovědět

VIDEO: Policie měla pohotovost kvůli řidiči na D11 u Hradce Králové v protisměru  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.