Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: To ty díly na auta mám vozit na kole? Výmluva řidiči se třemi zákazy řízení nepomohla, skončil ve vězení

Řidič, který se nechtěl poučit – to není název nové pohádky, ale popis situace, kterou musela řešit policie. Vše začalo už 9. listopadu v Bezděkově. Policie zde zastavila jednatřicetiletého řidiče, který se na místě přiznal, že má zákaz řízení. Na tom by nebylo nic neobvyklého. Překvapení přišlo ve chvíli, kdy ho za volantem chytli ještě dvakrát.

„Řidiče v Bezděkově vyzvala k předložení všech potřebných dokladů k řízení vozidla. Muž se vzápětí přiznal, že kvůli zákazu řízení vozidel nemá řidičský průkaz,“ potvrdila mluvčí policie Iva Kormošová. Dechová zkouška na místě alkohol vyloučila. Pozitivně však vyšel test na požití drog. Hned poté mu policisté zakázali další jízdu a zadrželi ho. Výsledek? 17 měsíců zákaz řízení a obvinění z řízení pod vlivem drog.

Velké překvapení na policii čekalo jen o tři týdny později. To ho hlídka chytla znovu, opět pod vlivem amfetaminu. Muži byla udělena další pokuta a další zákaz řízení, tentokrát na 20 měsíců. „Ve všech případech odmítl lékařské vyšetření spojené s odběrem krve či moči,“ dodala mluvčí.

Skoro až k neuvěření bylo, když ho policie chytla po třetí. Narazila na něj ten samý den. Tentokrát ho hlídka zastavila v ulici Na Staré Cihelně. Navíc se ukázalo, že přímo ze služebny policie muž odjel opět vozem. Na místě se začal vymlouvat, že řídit potřebuje kvůli svému podnikání. Prý musí převážet autodíly a na kole to nezvládne.

Z místa kontroly ho hlídka odvezla rovnou do cely, odkud putoval k soudci. Ten ho za opakované řízení v době zákazu odsoudil k podmíněnému tříletému trestu odnětí svobody a k dalšímu tříletému zákazu řízení.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, Nový Bydžov, Bezděkov, doprava, krimi, drogy, zákaz, řízení, zatrčení, soud, trest, video, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: To ty díly na auta mám vozit na kole? Výmluva řidiči se třemi zákazy řízení nepomohla, skončil ve vězení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.